Κοινωνία

24/11/2015 - 13:02

Προσφυγόπουλα στη Λέσβο ζωγραφίζουν μια πολύχρωμη ζωή

Ζ

ωάκια, καρδούλες, πολύχρωμα όνειρα... Οι ψυχολόγοι λένε ότι τα χρώματα αποτυπώνουν την ψυχολογία των μικρών παιδιών. Οτι όσο πιο πολλά χρώματα χρησιμοποιεί, τόσο πιο ισορροπημένο είναι ψυχολογικά.



Η Αννα Παντελιά, η 24χρονη φωτορεπόρτερ που έχει διακριθεί σε διαγωνισμό ανάμεσα στους 30 καλύτερους φωτορεπόρτερ στον κόσμο κάτω των 30 ετών, βρίσκεται στη Μυτιλήνη με την Action Aid και έχει ξεκινήσει ένα φωτογραφικό project: Δημιούργησε ένα προφίλ στο instagram με τις φωτογραφίες των προσφυγόπουλων που ζουν στους καταυλισμούς της περιοχής.

Οπως βλέπουμε στις φωτογραφίες της Αννας, παρόλο που τα παιδιά αυτά που έχουν βρεθεί σε ένα ξένο περιβάλλον χωρίς ανέσεις, εγκαταλείποντας το σπίτι τους, τους φίλους τους, τα παιχνίδια τους και την ασφάλεια της ζωής τους, ελπίζουν σε μια πολύχρωμη ζωή...

Η Αννα Παντελιά γράφει στον λογαριασμό που έφτιαξε στο instagram:

«'Εφτιαξα ένα προφίλ στο instagram το οποίο θα έχει ζωγραφιές που έχουν ζωγραφίσει τα προσφυγόπουλα στους καταυλισμούς της Μυτιλήνης. Ακολουθήστε μας και κάντε share αν σας αρέσει».

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, η Αννα ανεβάζει φωτογραφίες με τα πρόσωπα των παιδιών που ζουν στους καταυλισμούς.

Το παιχνίδι δεν σταματά ποτέ...



Τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου...


Ο μικρός που ταΐζει το... αρκουδάκι του!


Η Αννα με την καλύτερη παρέα...

 

http://www.annapantelia.com/


https://www.facebook.com/annapanteliaphotography

https://www.instagram.com/colouringborders/

 

 

thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!