Κοινωνία

05/09/2015 - 08:13

Σεμινάριο στη Μυτιλήνη: ενθάρρυνση συμμετοχής γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης . 11-15 Σεπτεμβρίου

Τ

ο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΝΠΙΔ του Υπουργείου Εσωτερικών) διοργανώνει την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 (Α΄ Κύκλος), καθώς και τη Δευτέρα 14καιτην Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 (Β΄ Κύκλος) στην πόλη της Μυτιλήνης (Ξενοδοχείο Πύργος Μυτιλήνης), το 10ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής».

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και βιωματικά εργαστήρια-με εισηγητές/τριεςεπαγγελματίες καταξιωμένους/ες στο χώρο τους, οι οποίοι/ες έχουν λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση με τη διάσταση της οπτικής του φύλου- και απευθύνεται σε γυναίκες αιρετές ή γυναίκες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε εκλογικές διαδικασίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εμψύχωση, η δικτύωση και η ενίσχυση των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσουν και να πετύχουν, όχι μόνο τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την εκλογή τους.

Το ΚΕΘΙ ενδυναμώνει τις γυναίκες με σκοπό να μπουν δυναμικά στον πολιτικό στίβο και παράλληλα τις ενθαρρύνει να ενεργοποιήσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν εκείνους τους μηχανισμούς που θα συμβάλουν στο ξεπέρασμα των εμποδίων, τα οποία αποτρέπουν τη συμμετοχή τους σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.

Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα του Έργου www.gynaikes-politiki.gr(και ειδικότερα εδώ: http://goo.gl/QDIcvN). Για όσες διαμένουν εκτός της πόλης της Μυτιλήνης, σε απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα κάλυψης εξόδων μετακίνησης και διανυκτέρευσης.

Το Πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Έργου www.gynaikes-politiki.gr (επικ. κ. Πόλυ Κατσαργύρη στο 210 3898009, 11.00 π.μ – 14.00 μ.μ.).

Μοιράσου το άρθρο!