Κοινωνία

03/03/2015 - 07:15

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου το 9μελες τοπικό συμβούλιο νέων του Δήμου Λέσβου

Στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου (02/03/2015) παρουσιάστηκε και επίσημα το 9μελες τοπικό συμβούλιο νέων του Δήμου Λέσβου.

Την παρουσίαση του τοπικού συμβουλίου νέων έκανε η αρμόδια αντιδήμαρχος εθελοντισμού και νέας γενιάς κ.α Αθηνά Ιωσιφελλη, παρουσιάζοντας το προεδρείο του συμβουλίου νέων αλλά και τα μέλη του.
Στην σύντομη ομιλία της δήλωσε πως το συμβούλιο νέων δεν δημιουργήθηκε μόνο για να υπάρχει αλλά για να έχουν οι νέοι της Λέσβου την δική του φωνή στα δρώμενα του δήμου μας αλλά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου..
Αμέσως μετά το λόγο πήρε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου νέων Λέσβου κ Δέσποινα Βαζλά όπου ανέφερε στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου ότι «Οι νέοι είμαστε διατεθειμένοι να πρωτοστατήσουμε σε πολλούς τομείς, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες της προοδευτικής κοινωνίας της πόλης μας».  Δήλωσε επίσης πως και τα 9μελη του συμβουλίου είναι διατεθειμένα να δράσουν γρήγορα με σκοπό να μάθουν οι τοπικοί άρχοντες τα προβλήματα των νέων.
Ανέφερε επίσης ένα πρώτο πλάνο δράσεων που ψήφισε ομόφωνα το συμβούλιο νέων. Οι πρώτες δράσεις λοιπόν είναι:
 Ενημέρωση σε σχολεία της Λέσβου για το συμβούλιο νέων και εγγραφή νέων μελών στο μητρώων νέων του δήμου Λέσβου,

Δημιουργία τράπεζας αίματος νέων Λέσβου,

Συγκρότηση συμβουλίων νέων σε πρώην δημοτικές ενότητες του Δήμου Λέσβου,
Εθελοντικές παρεμβάσεις αισθητικής στο δήμο Λέσβου (καθαρισμός παραλίων, δεντροφύτευση κτλ),

Διοργάνωση ημερίδων για την ανεργία, την υγεία, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα κτλ. Διοργάνωση αθλητικών τουρνουά (5*5, μπάσκετ, σκάκι κτλ).

Τέλος τόνισε πως «Θέλουμε δίπλα μας το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή οι οποίοι θα λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους και με υπευθυνότητα τις ανησυχίες της νεολαίας της Λέσβου δίνοντας λύση στα προβλήματά τους»

Μετά ήταν η σειρά του δημάρχου να καλωσορίσει το συμβούλιο νέων στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας «Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο των νέων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Λέσβου» και τόνισε επίσης ότι: «είμαστε δίπλα στη νεολαία για οτιδήποτε χρειαστεί και θα μας έχουν συμπαραστάτες στην πορεία τους και στα σχέδια τους. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις από νέους ανθρώπους με όραμα για το μέλλον».
 
Το συμβούλιο νέων παρακολούθησε μέρος του δημοτικού συμβουλίου ενώ σε κάθε δημοτικό συμβούλιο θα βρίσκεται αντιπροσωπεία του συμβουλίου νέων και θα παρεμβαίνει η θα καταθέτει προτάσεις όπως θα ψηφίζονται από το σώμα του συμβουλίου νέων του Δήμου Λέσβου.
 

Μοιράσου το άρθρο!