Κοινωνία

01/07/2017 - 14:50

Στο δρόμο και πάλι 200 σεισμόπληκτοι της Λέσβου

yle="text-align: justify;"> 

Στο δρόμο βρέθηκαν και πάλι περίπου 200 σεισμόπληκτοι της Λέσβου, τα σπίτια των οποίων είχαν κριθεί ακατάλληλα μετά τη δόνηση των 6,1 βαθμών στις 12 Ιουνίου.

 
Οι πληγέντες στεγάζονταν προσωρινά σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στον τουριστικό οικισμό Βατερά.
 
Οι ξενοδόχοι ωστόσο είχαν ενημερώσει τις Αρχές πως θα μπορούσαν να προσφέρουν τα καταλύματά τους έως τις 30 Ιουνίου, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
 
 
Οι σεισμόπληκτοι διαμαρτύρονται καθώς, όπως καταγγέλλουν, ακόμα δεν έχουν λάβει κανένα βοήθημα, ούτε το επίδομα ενοικίου που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
 
πηγη; skai.gr
 
Up date
Σε επικοινωνία που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης με το Lesvosnews.net διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχουν 200 σεισμοπαθείς που έχουν πεταχτεί στο δρόμο. Μας τόνισε ότι είναι σε Βρίσα και Βατέρα μαζί με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και δεν υπάρχει κανένας σεισμοπαθείς που να είναι στο δρόμο. Υπογράμμισε ότι είναι ελάχιστες οι οικογένειες που για δικούς τους λόγους αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε ενοικίαση σπιτιού.

Από την πλευρά μας αναφέραμε στο κ. Πάλλη ότι υπάρχουν πολλές μαρτυρίες κατοίκων μπροστά στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο.  Επίσης δεκάδες πανελλαδικά news portal φιλοξενούν τη σχετική είδηση. Ακόμη το πρωί της Παρασκευής υπήρχαν δεκάδες ονόματα στο Πολύκεντρο του Πολιχνίτου που αναζητούσαν στέγη και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε μίσθωση λόγω της μη ψήφισης της ΚΥΑ που είχε υποσχεθεί η Κυβέρνηση. Μάλιστα στο Lesvosnews.net υπάρχουν στοιχεία από δύο τουλάχιστον οικογένειες από το Λισβόρι που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Τέλος αν οι σεισμοπαθείς φιλοξενούνται από συγγενικά πρόσωπα σε άλλες περιοχές δεν σημαίνει ότι δεν είναι στο «δρόμο» αφού το πρόβλημά τους παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν έχει λυθεί. Δεν μπορεί όλα τα ΜΜΕ (τοπικά και πανελλαδικά) να είναι τόσο άδικα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Καλό θα είναι και ο κ. Πάλλης να κάνει τη δική κριτική και αυτοκριτική...

Όσο για τις διάφορες κατηγόριες για το Lesvosnews.net δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα παρά μόνο ότι όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά.
 

Μοιράσου το άρθρο!