Κοινωνία

15/01/2018 - 07:47

«Συναντήσεις με τον Ορφέα»- με τις Γέφυρες Τέχνης Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

r />Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

 «Συναντήσεις με τον Ορφέα»- με  τις Γέφυρες Τέχνης


 

Μία όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδρομή πραγματοποίησαν οι «Γέφυρες Τέχνης-Art Bridges» με τους μαθητές του μ

​ουσικοεκπαιδευτικού προγράμματος και δημιουργικής πλατφόρμας «Art Angels Relief Team».
Μαθητές, παιδιά και ανήλικοι με τους γονείς, από τη φυλή των Γιαζίντι του Ιράκ, το Κονγκό και τη Συρία, που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στο Καρά-Τεπέ, περιηγήθηκαν τα μοναδικού ενδιαφέροντος μόνιμα εκθέματα και περιοδικές εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, συνοδευόμενοι από την  Άνχελα-Μαρία Αρμπελάεζ,  υπεύθυνη του προγράμματος.

 Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσαν οι αίθουσες με τα μοναδικά ψηφιδωτά. Για ώρα τις περιεργάσθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα το ψηφιδωτό δάπεδο που απεικονίζει τον Ορφέα και τα θηρία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι προηγήθηκε δημιουργική προετοιμασία με μουσική ακρόαση από μελωδίες εμπνευσμένες από την Αρχαία Ελλάδα και τη Μυθολογία για τον Ορφέα και την Καλλιόπη με τη λύρα τους, καθώς και χορευτικά και κινητικά δρώμενα.

 Η εκπαιδευτική εκδρομή είχε σαν επίλογο την επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη. Εκεί, αφού οι συμμετέχοντες απόλαυσαν και θαύμασαν τις συλλογές της Πινακοθήκης, είχαν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν χορευτικά εμπνευσμένα από τον Ορφέα, σε ένα περιβάλλον γεμάτο ιστορία και τέχνη. Ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στα μόνιμα προγράμματα Αισθητικής Αγωγής, που περιλαμβάνει το μουσικοεκπαιδευτικό πρόγραμμα και δημιουργική πλατφόρμα  ΑRT.

 Οι «Γέφυρες Τέχνης-ART Bridges»  εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης, το Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης,  καθώς  τα  προσφυγόπουλα-μαθητές  που παρακολουθούν τα  μαθήματα μουσικής και Αισθητικής Αγωγής.

Μοιράσου το άρθρο!