Κοινωνία

05/08/2017 - 14:03

Συνεστίαση Ρόταρυ στη Μυτιλήνη για καλό σκοπό

Τ

ην Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 οι ροταριανοί και οι φίλοι του Ομίλου μας περάσαμε μια υπέροχη βραδιά απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της ρ. Ντίνας – Σεβαστού-Ορφανού και του νεαρού ροταριανού εγγονού της Αλέξανδρου, στην εξοχική κατοικία-πύργο, που έχτισε ο προ-προ πάππους τους αρχιτέκτονας Αργύριος Αδαλής, στο Ακρωτήρι-Βάγιες Μυτιλήνης.

Ο Ρ. Ο. Μυτιλήνης έχει βάλει στόχο την αγορά ενός ειδικού καθίσματος αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Β.Ι.Γ. Νοσοκομείου της πόλης μας. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιεί συνεστιάσεις σε εξοχικά σπίτια ροταριανών και τα έσοδα απ’ αυτές θα διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό.

Πάνω απ’ όλα στις εκδηλώσεις αυτές πρέπει να τονιστεί ότι επιτυγχάνεται η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, που είναι και ένας απ’ τους βασικούς σκοπούς του Ρόταρυ. Πέρα απ’ την απερίγραπτη με λόγια φιλοξενία της Ντίνας, το μεράκι, τον στολισμό, τα εδέσματα και κάθε είδους ποτά και γλυκά, αξίζει να σημειωθεί και η προσφορά των μελών του Ομίλου μας με κάθε τρόπο, απ’ την μεταφορά καθισμάτων και τραπεζιών μέχρι τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις ώστε να στεφθεί η όλη εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν να παρευρεθούν πάνω από εβδομήντα άτομα. Η ατμόσφαιρα ήταν ειδυλλιακή, ο καιρός ήπιος και μάλιστα δροσερός αν και ντάλα καλοκαίρι.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ελευθέριος Χαβραλής καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχαρίστησε την οικοδέσποινα Ντίνα για την σπουδαία της προσφορά. Αναφέρθηκε στον σκοπό των συνεστιάσεων και κάλεσε τους ροταριανούς στην επόμενη καλοκαιρινή βραδιά στον «Έσπερο» του Νίκου και Ράνιας Κουζινόγλου που θα γίνει στις 26 Αυγούστου 2017. Η οικοδέσποινα με τη σειρά της ευχαρίστησε τους συνδαιτυμόνες για την παρουσία τους και ανακοίνωσε ότι ο εγγονός της ό Αλέξανδρος έχει γενέθλια και πως τα μεσάνυχτα θα σβήσει τα κεράκια.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Σπύρος Καρδακάρης μίλησε με λίγα λόγια για τον Αργύρη Αδαλή, τον αρχιτέκτονα αναμορφωτή της πόλης της Μυτιλήνης (1854-1915). Είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε και ολοκλήρωσε το Γυμνάσιο, το ναό του Αγίου Θεράποντος, το Δημαρχείο, το Παρθεναγωγείο κ.α. Ο χώρος που μας φιλοξενούσε και το κτίριο ήταν έργο και ιδιοκτησία του ιδίου, και εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια. Ακολούθησε προβολή με διαφάνειες για τη ζωή και το έργο του Αργύρη Αδαλή από τον ομιλητή.

Η βραδιά κύλησε με όμορφη μουσική και τους παρευρισκομένους να αλλάζουν τραπέζια κουβεντιάζοντας. Τα μεσάνυκτα ο ρ. Αλέξανδρος έσβησε τα κεριά στη μεγάλη τούρτα, μέσα σε χειροκροτήματα και ευχές για χρόνια πολλά. Ήταν μια αξέχαστη βραδιά που θα μείνει στη μνήμη των τυχερών που συμμετείχαν.

Άλλωστε αυτό είναι το πραγματικό Ρόταρυ. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους που βοήθησαν. Δεν αναφέρονται ονομαστικά, γιατί όλοι, άλλος πολύ άλλος λιγότερο, προσέφεραν.

 

Για τον Ρ.Ο.Μ. Σπύρος Καρδακάρης

Μοιράσου το άρθρο!