Κοινωνία

24/07/2014 - 18:02

Τα «καλούδια» του Δημοτικού Λαχανόκηπου Λέσβου (φωτογραφίες)

trong>Μια σύντομη παρουσίαση του Δημοτικού Λαχανόκηπου στη Νεάπολη Μυτιλήνης από τη Γεωπόνο κ. Πολύμνια Κωδάνακη.  Είναι πολλά τα «καλούδια» του Δημοτικού Λαχανόκηπου, και ως δράση και τα προϊόντα που παράγονται

«Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου – ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ»
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΟΣ
ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ  ΑΜΚΕ  
ΠΑΡΟΔΟΣ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ                                                                     
 

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Δήμου Λέσβου υλοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2012 στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Λέσβου- "ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ" που εντάσσεται στο  Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» από τον δικαιούχο "ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ" ΑΜΚΕ.

Πρόκειται για μια συνολική έκταση 6 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης στην θέση Άργαλα. Η έκταση αυτή έχει κατανεμηθεί σε  τεμάχια των 50 τ.μ.  τα οποία καλλιεργούν οι ωφελούμενοι του προγράμματος. Σκοπός του Δημοτικού Λαχανόκηπου είναι  η υποστήριξη και η σίτιση άπορων οικογενειών με  οπωροκηπευτικά   προϊόντα  που  θα   προέρχονται  από  την   καλλιέργεια  του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου.

Η συγκομιδή της καλοκαιρινής σοδειάς έχει ήδη ξεκινήσει, με πολύ κόπο αρχικά, αλλά στο τέλος με πολύ καλά αποτελέσματα για εκείνους. Αυτή την καλλιεργητική περίοδο οι ωφελούμενοι του προγράμματος ξεκίνησαν τη σπορά φθινοπωρινών καλλιεργειών όπως είναι το λάχανο, το μπρόκολο, η λαχανίδα και το πράσο αλλά και την φύτευση κάποιων όψιμων καλλιεργειών όπως της ντομάτας, του φασολιού και του αγγουριού.

Η τοπική αγορά της Μυτιλήνης έχει υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή με προσφορές σε κηπευτικά είδη, γεωργικά εφόδια και φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Επίσης, εξειδικευμένοι γεωπόνοι έχουν προβεί στην ενημέρωση των ωφελούμενων του προγράμματος σχετικά με την πρόληψη, τη σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση των καλλιεργειών από εχθρούς και ασθένειες. Τέλος, καθοριστική ήταν η υποστήριξη του Αστικού Κτελ Μυτιλήνης Α.Ε με την παροχή εκπτωτικής κάρτας μισού κομίστρου για την μεταφορά των ωφελούμενων από και προς τον Λαχανόκηπο. 

Εκ μέρους του Δημοτικού Λαχανόκηπου Δήμου Λέσβου, ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή στην ευόδωση των στόχων του προγράμματός μας. Αναμφίβολα δίχως την δική σας αρωγή το όλο εγχείρημα δεν θα είχε τόση επιτυχία. Η δράση τους αυτή πρέπει να τιμηθεί και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση!

Πληροφορίες Αγ. Θεράποντος 20, πίσω απ' τον ΟΤΕ και στο τηλέφωνο:  22510-22873

 

Επιμέλεια αφιερώματος / φωτογραφίες: Πολύμνια Κωδωνάκη Γεωπόνος

 

Μοιράσου το άρθρο!