Κοινωνία

28/08/2016 - 21:23

Τα λυκόπουλα της Μυτιλήνης στην 1η πανελλήνια κατασκήνωση

Και λυκόπουλα από τη Μυτιλήνη συμμετείχαν μαζί με βαθμοφόρους τους στην 1η πανελλήνια κατασκήνωση λυκοπούλων στη Νέα Μάκρη της Αττικής που οργάνωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Στη δράση μιας μεγάλης παρέας, 1100 παιδιών και 400 ενήλικων βαθμοφόρων που συνεργάστηκαν, δούλεψαν και φώναξαν όλα μαζί «φτου ξελευθερία»! Συμβάλλοντας στην ήττα του Παγκόσμιου Συμβουλίου των κακών και των όσων κακών αυτοί σχεδιάζαν για τον κόσμο και την Ελλάδα.

Το μοναδικό αυτό πανηγύρι παιχνιδιού και γνώσης εξελίχθηκε στη Νέα Μάκρη αλλά και στον Πόρο. στις κατασκηνώσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού ναυτικού όπου διέμειναν και ανέπτυξαν μια σειρά ζώνες δραστηριοτήτων. 
Το χαρμόσυνο ελπιδοφόρο μήνυμα στάλθηκε την Παρασκευή το βράδυ από το χώρο της εκκίνησης της κλασικής διαδρομής του μαραθωνίου δρόμου, στο Μαραθώνα,  παρόντος του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη,  του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, πολλών γονέων από την περιοχή της Αττικής  και μελών και φίλων της προσκοπικής Κίνησης.
Σήμερα Κυριακή το πρωί τα παιδιά της Μυτιληνιάς συμμετοχής μαζί με τους βαθμοφόρους τους με σακίδια γεμάτα μνήμες και υποσχέσεις ζωής για το καλύτερο στον τόπο μας επέστρεψαν στο νησί. Η 1η πανελλήνια κατασκήνωση λυκόπουλων πέρασε στην ιστορία των 85 χρόνων λυκόπουλων στην Ελλάδα, των 106 χρόνων του Ελληνικού προσκοπισμού

Μοιράσου το άρθρο!