Κοινωνία

27/07/2017 - 17:27

Θερινή Αιμοδοσία «Παγγεραγωτικού»

Τ

η μοναδική ευκαιρία, διαθέτοντας μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, να χαρίσουμε μέριμνα και ζωή στον συνάνθρωπό μας, θα έχουμε όλοι οι υγιείς Γεραγώτες, και όχι μόνο, ηλικίας 17 έως 65 ετών, στην καλοκαιρινή Αιμοδοσία του «Παγγεραγωτικού», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου.

Ο εθελοντής αιμοδότης ανοίγει, με προθυμία, το «θησαυροφυλάκιο» της ψυχής του και απλόχερα χαρίζει το ζωτικότερο δώρο στον άλλο άνθρωπο, την ίδια τη ζωή. Η προσφορά του αίματος είναι η πιο ιερή, φιλανθρωπική πράξη, υψηλών ιδανικών και αισθημάτων προς τον συνάνθρωπο αφού, όπως είναι γνωστό, το αίμα δεν παράγεται στα εργαστήρια και είναι το μοναδικό αναντικατάστατο μέσο, για να σωθεί μια ζωή.
Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, να πιστέψουμε και να ενισχύσουμε τη δύναμή της, ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία ικανοποιητική και αυτάρκη Τράπεζα Αίματος για την περιοχή μας, που δυστυχώς έχει πολύ συχνά ανάγκες για αίμα, οι οποίες αδυνατούν να καλυφθούν από τον εθελοντισμό. Ας βοηθήσουμε να μεγαλώσει αυτό το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα, του οποίου το μοναδικό υλικό είναι ο άνθρωπος, η αγάπη, η θέληση και η προσφορά.
Πρέπει να στεριώσει στη συνείδηση του κόσμου η αναγκαιότητα του εθελοντισμού και η μοναδική πληρότητα που προκαλεί στον εθελοντή η αίσθηση ότι με την προσφορά του βοηθά να σωθεί μία ζωή η οποία, τελικά, μπορεί να μην του είναι και τόσο άγνωστη.
Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, Δημοτικό Σχολείου Περάματος, 16:00 – 21:00.
 

Μοιράσου το άρθρο!