Κοινωνία

04/02/2016 - 17:21

Τρεις γυναίκες του βρετανικού κοινοβουλίου στη Λέσβο «Κάμερον κάνε κάτι για τα προσφυγόπουλα»

&g

t;Μια ομάδα τριών βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αναθεωρήσει τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και να δεχθεί την έλευση περισσότερων προσφυγόπουλων στην Ευρώπη. Οι τρεις βουλευτές, Χάιντι Άλεν, Καρολάιν Άνσελ και Τζο Τσόρτσιλ λένε ότι κατάλαβαν το μέγεθος του δράματος όταν βρέθηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο στο πλαίσιο αποστολής με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Save The Children».

 
 
 
Οι τρεις γυναίκες του βρετανικού κοινοβουλίου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Τζέιμς Μπροκενσάιρ, και του είπαν ότι καθημερινά έως και 6.000 αιτούντες άσυλο καταφθάνουν από την Τουρκία στη Λέσβο, όπου αντιμετωπίζουν ένα διοικητικό χάος.
 
Την περασμένη εβδομάδα  όπως αναφέρει η athensvoice ο Κάμερον απέρριψε τις εκκλήσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων να δεχθεί στη Βρετανία 3.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα και την Ιταλία λέγοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει έμφαση για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη Συρία και σε άλλες εμπόλεμες ζώνες. Ο Independent γράφει ότι μετά την αποστολή των τριών βουλευτών στη Λέσβο ο Κάμερον σκέφτεται να αναθεωρήσει την πολιτική του στο θέμα των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.
 
 
«Πεταμένα σωσίβια, κατεστραμμένα πλοιάρια, ταλαιπωρημένα πρόσωπα. Αυτές ήταν οι εικόνες που αντίκρισα στη Λέσβο και δεν σταματήσω να χτυπώ κάθε πόρτα μέχρι η κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση απέναντι στους αληθινούς πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο», δήλωσε η βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Χάιντι Άλεν. «Νόμιζα ότι ήμουν προετοιμασμένη ψυχολογικά για αυτό που θα συναντούσα στη Λέσβο. Δυστυχώς, η πραγματικότητα μάς ξεπέρασε», πρόσθεσε.
 
 
Η οργάνωση Save The Children αναφέρει ότι περίπου 26.000 με 27.000 ασυνόδευτα παιδιά έφτασαν στις ακτές της Ευρώπης.

Μοιράσου το άρθρο!