Κοινωνία

25/07/2014 - 18:07

Βαριές καμπάνες. Από 5 έως 52 έτη

style="text-align: justify;">Βαριά καμπάνα για τον υπαρχηγό της συμμορίας των 5, αφού η ποινή που του επιβλήθηκε τελικά από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι 52 χρόνια φυλάκισης, συνολικά για τις πράξεις του, τα οποία συγχωνεύονται σε 35 χρόνια. 
Ουσιαστικά αυτή ήταν και η βαρύτερη ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στη δίκη των 24, οι οποίοι κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικών οργανώσεων, με σκοπό τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. 
Τελικά οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικών οργανώσεων κατέπεσαν και παρέμεινε μόνο η κατηγορία της σύστασης συμμορίας, που αφορούσε την περίπτωση των πέντε, οι οποίοι φέρεται ότι διακινούσαν και τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών. 
Οι ποινές των κατηγορουμένων
Στα μαλακά, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι έπεσε ο «αρχηγός» της οργάνωσης, πατέρας του υπαρχηγού, που φέρεται να έδινε τις εντολές μέσα από τη φυλακή, αφού αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στοιχεία και η ποινή φυλάκισής του μειώθηκε στα 9 χρόνια. 
Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους, κυμαίνονται από 4 έως 24 χρόνια. 
Συγκεκριμένα, σε κάποιους επιβλήθηκε ποινή 4 ετών, σε κάποιους άλλους 6 ετών, 8 ετών, σε άλλους ποινή 19 ετών, ενώ σε τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκαν ποινές 24 ετών. 
Σε όλες τις περιπτώσεις ασκήθηκαν Εφέσεις, ενώ οι περισσότεροι τουλάχιστον 10-14 άτομα, επέστρεψαν στις φυλακές για να συνεχίσουν την ποινή τους. 
Σε κάποιες περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι μετά την άσκηση της Έφεσης αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις ατόμων που καταδικάστηκαν σε 2 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Πρόκειται για τις πιο ελαφρές ποινές, που αποδόθηκαν σε εκείνους που φέρεται ότι προμήθευσαν με κινητά τηλέφωνα κάποιους από τους κατηγορούμενους στη φυλακή. 
 
ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές από τις περιπτώσεις των κατηγορούμενων αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στοιχεία, όπως η καλή διαγωγή στη φυλακή, το λευκό ποινικό μητρώο, η ειλικρινής μεταμέλεια, ενώ αξιολογήθηκε και το στοιχείο της κατ εξακολούθηση εμπλοκής σε υποθέσεις ναρκωτικών. 
Στις περιπτώσεις που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στοιχεία, οι ποινές μειώθηκαν αρκετά σε σύγκριση με την αρχική ποινή.
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!