Κοινωνία

27/09/2015 - 11:19

Βίντεο ντοκουμέντο: το "κοράκι" όπως πάντα ο επίλογος στις αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο

Ακόμη ένα βίντεο - ντοκουμέντο για όλα αυτά που συμβαίνουν στις ακτές της Λέσβου. 

 
Οργανωμένες ομάδες σε κάθε ακτή, "τοπική μαφία", έχουν μοιράζει τους χώρους και λειτουργούν κυριολεκτικά ως "κοράκια". 
 
Τα μέλη τους, παραφυλάν και σκανάρουν τις ακτές με τα κιάλια τους, μέχρι τη στιγμή που θα δουν τη βάρκα που μεταφέρει τους μετανάστες. Δεν προλαβαίνουν να πλησιάσουν και σαν αρπακτικά τρέχουν απ' όλες τις πλευρές, από τα γύρω βουνά τις παραδίπλα ιδιοκτησίες, τα βράχια για να λεηλατήσουν και να επιχαρούν για τα λάφυρα... Και φυσικά δεν σπεύδουν για να βοηθήσουν τους ταλαιπωρημένους που επιβαίνουν στις βάρκες. Αστείο.
 
Ο στόχος είναι κυρίως οι μηχανές από τις βάρκες, ακόμα και τα σχοινιά τους, η βενζίνη, καθετί αλουμίνιο. Σαν τα πιράνχας πέφτουν επάνω, και ξεγυμνώνουν τα πάντα (όπως χαρακτηριστικά έγραφε πριν μερικές ημέρες η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ)
 
Οι κάτοικοι των περιοχών που φθάνουν οι πρόσφυγες θεωρούν ότι αυτοί αποτελούν την δυσφήμιση και το όνειδος της περιοχής και ουδείς άλλος, ενώ λέγεται ότι όλο αυτό το σύστημα είναι γνωστό στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, χωρίς όμως να δείχνουν καμιά κινητικότητα. Γιατί δεν είναι δυνατόν, τούτο το διαρκές επαναλαμβανόμενο σκηνικό να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια όλων και οι μόνοι που δεν γνωρίζουν να είναι οι αστυνομία και το λιμενικό..
 
Στο σημερινό βίντεο - που τραβήχτηκε από το Γιώργο Παπαδόπουλος πριν μερικές ημέρες στην περιοχή προς το αεροδρόμιο Μυτιλήνης  - οι πρόσφυγες αποβιβάζονται σε ακτή της Λέσβου... ο τελευταίος όμως επιβάτης είναι το "κοράκι" που έχει πριν ολοκληρωθεί η αποβίβαση των προσφύγων έχει ξηλώσει τη μηχανή και τη μεταφέρει στην ακτή.   Και όλα αυτά γίνονται μέρα - μεσημέρι ! ! ! 

Μοιράσου το άρθρο!