Κοινωνία

26/01/2016 - 07:24

Βίντεο, Σκάλα Συκαμιάς: το ακέφαλο προσφυγόπουλο και ο εθελοντής που προστατεύει τη σορό

Τ

ον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο στο οποίο ένας διασώστης στέκεται σιωπηλός δίπλα στο άψυχο σώμα ενός κοριτσιού, που έχασε την ζωή του ενώ προσπαθούσε να φτάσει στην Ελλάδα.



Το βίντεο αναρτήθηκε χθες στη σελίδα στο Facebook της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Lighthouse - Refugee Relief (μεταδόθηκε χθες από το Mega)  και σε αυτό ο διασώστης φαίνεται να προστατεύει το σώμα του μικρού κοριτσιού, που το έχουν σκεπάσει με ισοθερμική κουβέρτα, μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Όπως γράφει η μη κυβερνητική οργάνωση στη σελίδα της, το άτυχο προσφυγόπουλο αρχικά βρήκε μία νοσοκόμα όταν έβγαλε βόλτα τα σκυλιά της στην παραλία Κάγια στην Σκάλα Συκαμιάς.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκω ένα πτώμα στην παραλία. Πριν έβρισκα σώματα που νόμιζα ότι ήταν νεκρά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ζωντανοί και μπορούσαν να σωθούν. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή στους φίλους και γείτονές μας. Είναι μέρος της ζωής εδώ. Μερικές φορές οι ψαράδες πιάνουν ακόμα και πτώματα στα δίχτυα του. Παρόλα αυτά είναι αδύνατο να προετοιμαστεί κανείς για αυτό που είδα σήμερα. Κατά κάποιο τρόπο, ως νοσοκόμα, είμαι ανακουφισμένη που ήμουν εγώ αυτή που το βρήκε, έτσι ώστε να μην χρειαζόταν να το βρει ένας άλλος εθελοντής», λέει η νοσοκόμα που εντόπισε πρώτη το μικρό προσφυγόπουλο.

Το κορίτσι όπως αναφέρει το iefimerida.gr εικάζεται ότι επέβαινε σε βάρκα που ναυάγησε τις προηγούμενες ημέρες στο Αιγαίο.

Από τις αρχές της χρονιάς τουλάχιστον 113 μετανάστες έχουν βρει τραγικό θάνατο στα παγωμένα νερά του Αιγαίου στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

 

---------

Η είδηση αναρτήθηκε στο Lesvosnews.net την Κυριακή 24/01/2016

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!