Κοινωνία

30/01/2015 - 10:26

Το Υπουργείο μιλάει για ατύχημα μαθητή στη Λέσβο και όχι για περιστατικό bulling

yle="text-align: justify;">    Ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας:
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για ατύχημα μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς Λέσβου.
     Σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εντολής μας, επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.
    Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες.    

------------------

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με το επεισόδιο σχολικής βίας σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου, με πρωταγωνιστή 9χρονο ανήλικο.
Τα παιδιά είχαν πάρει εντολή από τον γυμναστή να σηκώσουν τον συμμαθητή τους προκειμένου να κατεβάσει μία μπάλα που είχε σφηνωθεί στη μπασκέτα, σύμφωνα με τη μητέρα του 9χρονου, Μαρία Χιωτέλλη, η οποία έχει ακόμα τρία παιδιά.
Όμως ο δάσκαλος έφυγε και τα άλλα παιδιά, τα οποία ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, άφησαν κρεμασμένο τον 9χρόνο στη μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου, με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του.
Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα.
 

Όμως :

Μιλώντας στο MEGA, η μητέρα του 9χρονου κατήγγειλε ότι οι δάσκαλοι του σχολείου αποπειράθηκαν να την χρηματίσουν για να κουκουλώσει το περιστατικό και να μην το αποκαλύψει. Η υπόθεση μάλλον είναι περίπλοκη και ας περιμένουμε να δούμε τι θα δείξει η προκαταρκτική έρευνα

Δείτε το σχετικό βίντεο:
                 

Μοιράσου το άρθρο!