Κόσμος

21/11/2014 - 18:50

Η Χαμάς σχεδίαζε τη δολοφονία του ΥΠΕΞ, λέει το Ισραήλ

style="text-align: justify;">Το Ισραήλ έχει συλλάβει τέσσερις Παλαιστίνιους που φέρονται να σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν με μια αντιαρματική ρουκέτα την ώρα που θα κατευθυνόταν προς το σπίτι του σε έναν εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
 
Το σχέδιο της Χαμάς φέρεται να καταστρώθηκε στη διάρκεια της σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας το καλοκαίρι, ενώ έρχεται στην επιφάνεια την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες με αφορμή την Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.
 
Μια ανακοίνωση της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, αναφέρει ότι οι τρεις από τους συλληφθέντες είναι μέλη της Χαμάς και, επικαλούμενη τις ομολογίες τους στη διάρκεια της ανάκρισης, επισημαίνει ότι ήλπιζαν πως η δολοφονία του Λίμπερμαν «θα έστελνε ένα μήνυμα στο κράτος του Ισραήλ το οποίο θα τερμάτιζε τον πόλεμο στη Γάζα».
 
Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές.
 
«Δεν διαθέτουμε πληροφορίες για το θέμα. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ότι οι ηγέτες της Κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ), που ευθύνονται για τον φόνο γυναικών και παιδιών και για τη βεβήλωση ιερών τόπων, είναι νόμιμοι στόχοι για την αντίσταση», δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς.
 
Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι κατοικούσαν κοντά στον εβραϊκό οικισμό Νόκντιμ, όπου ο Λίμπερμαν έχει ένα σπίτι. Φέρονται να παρακολουθούσαν την αυτοκινητοπομπή του υπουργού και να προσπάθησαν να προμηθευτούν έναν εκτοξευτήρα ρουκετών για να του επιτεθούν, σημείωσε η Σιν Μπετ.
 
Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό σημάδι ότι η Χαμάς εντείνει τις δραστηριότητές της στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
 
 
πηγή: www.protothema.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!