Κόσμος

05/12/2016 - 06:04

Ματέο Ρέντσι: Υποβάλλω την παραίτησή μου

 

Ενόψει μιας βαριάς, όπως διαφαίνεται, ήττας στο δημοψήφισμα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε στο διάγγελμά του προς τον ιταλικό λαό ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και παραιτείται.


Το tweet του Ρέντσι πριν το διάγγελμα
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι απολύτως ξεκάθαρο» είπε επί λέξει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και κάλεσε το στρατόπεδο του «όχι» να υποβάλλει προτάσεις.
«Εγώ έχασα. Και το λέω δυνατά: έκανα ότι μπορούσα, αλλά μετά την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα. Δεν κατάφερα να σας οδηγήσω στη νίκη αλλά έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου. Με δυσκολία βέβαια το παραδέχομαι γιατί είμαι άνθρωπος, όχι μηχανή. Έχω έναν κόμπο στον λαιμό», ανέφερε και πρόσθεσε:
Σήμερα τελειώνει ένα κεφάλαιο για εμένα. Αύριο θα μεταβώ στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλω την παραίτησή μου. Με ηρεμία θα παραδώσω την σκυτάλη στον επόμενο.Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στη σύζυγό του και στα τρία τους παιδιά:
Ανιέζε, σε ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ και τα παιδιά μου. Αλλά και όλους εσάς για τη στήριξη. Ζήτω η Ιταλία. Καλή επιτυχία.

Το αποτέλεσμα «κλείδωσε» το πρωί της Δευτέρας με το «ΟΧΙ» να συγκεντρώνει 59.95% έναντι 40,5% του «ΝΑΙ».

Μοιράσου το άρθρο!