Κόσμος

23/07/2014 - 10:56

Στη Βρετανία για ανάλυση τα «μαύρα κουτιά» του Boeing

style="text-align: justify;"> 
Οι βρετανικές αρχές θα αναλάβουν την ανάλυση των δεδομένων των «μαύρων κουτιών» του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.
 
Οι αναλύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών, ωστόσο, οι Ολλανδοί -ως επικεφαλής των ερευνών- θα κληθούν να αποφασίσουν ποια στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα.
 
Εν τω μεταξύ, εντός της Τετάρτης αναμένεται να φτάσουν στην Ολλανδία οι σοροί των επιβατών της μοιραίας. Η Τετάρτη είναι μέρα πένθους για τη χώρα, καθώς η πλειονότητα των επιβατών της πτήσης ΜΗ17 ήταν Ολλανδοί.
 
Οι καμπάνες στις εκκλησίες θα ηχούν πένθιμα καθ' όλη την ημέρα και επί πέντε λεπτά πριν την προσγείωση των αεροσκαφών. Στην αεροπορική βάση θα είναι παρούσα και η βασιλική οικογένεια.
 
Ολλανδοί αξιωματούχοι δήλωσαν, ωστόσο, πως προκύπτει ότι μόνο 200 σοροί έφτασαν στο ελεγχόμενο από την κεντρική κυβέρνηση Χάρκοβο και όχι 282, όπως είχαν δηλώσει οι αυτονομιστές. Οι επιβαίνοντες της μαλαισιανής πτήσης ήταν συνολικά 298.
 
Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προαναγγέλλει ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να παρουσιάσουν στοιχεία που συνηγορούν ότι το μαλαισιανό Boeing καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρους, ο οποίος εκτοξεύτηκε από εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει την Πέμπτη για ένα νέο κατάλογο προσώπων και φορέων από τη Ρωσία σε βάρος των οποίων θα επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις -ωστόσο το Παρίσι δεν υπαναχωρεί από την πώληση των γαλλικών Mistral στο Κρεμλίνο παρά τις εξελίξεις.
 
 
πηγή: www.tovima.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!