Κόσμος

01/04/2015 - 19:37

Θρίλερ με το τελευταίο βίντεο του μοιραίου Αirbus

Ο γάλλος εισαγγελέας Μπρις Ρόμπεν, αρμόδιος για τη δικαστική έρευνα που αφορά στη συντριβή του A320 της Germanwings κάλεσε σήμερα οποιονδήποτε διαθέτει βίντεο σχετικό με την αεροπορική καταστροφή να το παραδώσει στους ερευνητές, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει στην κατοχή του τέτοιο υλικό.
«Αν υποτεθεί ότι ένα πρόσωπο έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο βίντεο, πρέπει να το παραδώσει αμέσως στους ερευνητές της χωροφυλακής», δήλωσε ο Μπρις Ρομπέν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο Κάρστεν Σπορ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το τι γνώριζε η Lufthansa σχετικά με την ψυχική υγεία του Αντρέας Λούμπιτς
Ο εισαγγελέας διέψευσε ότι «στην παρούσα φάση των ερευνών περιλαμβάνονται στην ανάλυση ένα ή περισσότερα βίντεο στα οποία έχει αποτυπωθεί η συντριβή του αεροσκάφους A320». 
 
Lufthansa: Θα χρειαστεί πολύς καιρός...
Η Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εξακριβωθούν τα περιστατικά που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στη συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings.
«Μαθαίνουμε καθημερινά και περισσότερα για τις αιτίες του δυστυχήματος», ανέφερε επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε δήλωση που έκανε σήμερα, κοντά στον τόπο της συντριβής στη Γαλλία.
Ο Κάρστεν Σπορ αρνήθηκε να απαντήσει στις καταιγιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το τι γνώριζε η Lufthansa σχετικά με την ψυχική υγεία του Αντρέας Λούμπιτς, για τον οποίο οι ερευνητές πιστεύουν πως έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων για όσο διάστημα την χρειάζονται.
 
Αποχώρησε αφού διάβασε μια ανακοίνωση.
 
Με βάση τη γερμανική νομοθεσία όμως, η Lufthansa, ως εργοδότης, δεν μπορεί να ζητήσει πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό ενός υπαλλήλου της.
Η Lufthansa ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως ο Λούμπιτς είχε ενημερώσει τη σχολή πιλότων για μια «περίοδο σοβαρής κατάθλιψης» έπειτα από ένα διάλειμμα στην εκπαίδευσή του.
Η αποκάλυψη αυτή ενέτεινε τα ερωτηματικά για την επάρκεια των ψυχολογικών εξετάσεων που περνούν οι πιλότοι αλλά και για την τήρηση του ιατρικού απορρήτου στη Γερμανία.
Ο Λούμπιτς μπόρεσε να ξαναρχίσει την εκπαίδευσή του αφού πέρασε ξανά όλες τις εξετάσεις - ιατρικές και καταλληλότητας. Ωστόσο, στην άδεια πιλότου που έλαβε υπήρχε μια υποσημείωση που ανέφερε ότι έπασχε από κάποιου είδους ασθένεια, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μια καλά πληροφορημένη πηγή. Με βάση τη γερμανική νομοθεσία όμως, η Lufthansa, ως εργοδότης, δεν μπορεί να ζητήσει πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό ενός υπαλλήλου της.
Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές προτού αποφασίσει για τυχόν αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας των πτήσεων.

Μοιράσου το άρθρο!