Κόσμος

23/05/2017 - 06:00

Τρομοκρατική επίθεση με 19 νεκρούς και 50 τραυματίες στο Μάντσεστερ

Έ

κρηξη συγκλόνισε αργά το βράδυ της Δευτέρας το Στάδιο του Μάντσεστερ (Manchester Arena) κατά τη διάρκεια συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε. Η αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω twitter ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 19 και οι τραυματίες περί τους 50.


«Ήταν μια τεράστια έκρηξη, την ένοιωθες στο στήθος σου. Επικράτησε χάος, όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν καθώς προσπαθούσαν να βγουν έξω», είπε στο Ρόιτερς μία θεατής.
Άλλος αυτόπτης είπε στο BBC ότι είδε 20 με 30 άτομα να κείτονται κατά γης.

 

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι «η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τί έχει γίνει».

«Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και να τρέχει. Πέταξαν στο έδαφος παλτά και τηλέφωνα. Τα παράτησαν όλα» δήλωσε στο BBC 22χρονος Ρόμπερτ Τέμπκιν προσθέτοντας «οι άνθρωποι φώναζαν ότι είχαν δει γύρω τους αίματα ενώ άλλοι ισχυρίζονταν ότι έσκασαν απλώς μερικά μπαλόνια. Υπήρχαν πολλά ασθενοφόρα. Είδα κάποιον να δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Δεν ξέρω τι του συνέβη τελικά».

Ο Άντι Χόλεϋ ο οποίος βρέθηκε στον συναυλιακό χώρο για να παραλάβει τη σύζυγό και την κόρη του οι οποίες παρακολούθησαν τη συναυλία μίλησε επίσης στο BBC. «Καθώς περίμενα σημειώθηκε μία έκρηξη η οποία με πέταξε μερικά μέτρα μακριά. Όταν σηκώθηκα είδα πτώματα τριγύρω. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω στον συναυλιακό χώρο και να προσπαθήσω να βρω την οικογένειά μου. Όταν δεν τους έβρισκα ξαναβγήκα έξω και με τη βοήθεια της αστυνομίας έψαχνα ανάμεσα στις σορούς που κείτονταν στο έδαφος. Τελικά είναι καλά στην υγειά τους».

Μοιράσου το άρθρο!