Βιβλίο

20/01/2017 - 13:39

"45 χρόνια σάτιρας… και όχι μόνο!" του Στρατή Δημ. Κατζουρίδη

yle="text-align: justify;">Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας και η εφημερίδα «Το Βήμα» της Γέρας, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης», στις 19:00, συστήνουν στους φίλους της παράδοσης και του πολιτισμού, το βιβλίο του κ. Στρατή Δημ. Κατζουρίδη 45 χρόνια σάτιρας… και όχι μόνο! που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στις 350 σελίδες του ανθολογούνται τα σατιρικά κείμενα που έγραψε, στη λεσβιακή ντοπιολαλιά, ο Στρατής Κατζουρίδης για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Παλαιόκηπο της Γέρας, τα τελευταία 45 χρόνια. Παρουσιάζονται, επίσης, πεζά και ποιητικά κείμενά του, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τόσο από τα αποκριάτικα δρώμενα όσο και από τις εξαιρετικές χειροποίητες κατασκευές του συγγραφέα, οι οποίες αποκαλύπτουν άλλη μία πτυχή του πολυσχιδούς ταλέντου του. 
Για τον Στρατή Κατζουρίδη, το βιβλίο και το συνολικό πνευματικό του έργο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ζορμπάς (Πρόεδρος του «Παγγεραγωτικού», Δ/ντης του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου), Τζάνος Στεφανέλλης (φιλόλογος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας το «Βήμα» της Γέρας), Μαρία Τσουπή (μέλος της Θεατρικής Ομάδας του «Παγγεραγωτικού») και Δημοσθένης Ψαρρός (Εκπαιδευτικός, επιμελητής των κειμένων του βιβλίου). 
 

Μοιράσου το άρθρο!