Βιβλίο

26/04/2018 - 06:18

Διαβάζω και αλλάζω… μια σχολική βιβλιοθήκη!

Δ

ιαβάζω και αλλάζω… μια σχολική βιβλιοθήκη!

Μια νέα πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, γιόρτασε και φέτος –με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία– την 23η Απριλίου 2018 ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.

Φέτος όμως εμπλουτίζει τις εκδηλώσεις της με μια νέα πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών με νέα βιβλία! Οι φίλοι του βιβλίου μπορούν να στηρίξουν μία ή περισσότερες σχολικές βιβλιοθήκες της περιοχής τους, επιλέγοντας και αγοράζοντας τα βιβλία που εκείνοι θεωρούν κατάλληλα, στο διάστημα από 21 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2018.

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε; Είναι απλό. Μπείτε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας, επιλέξτε το βιβλίο ή τα βιβλία, αγοράστε τα και παραδώστε τα –οι ίδιοι ή το παιδί σας– στη βιβλιοθήκη του σχολείου που επιθυμείτε. Πάρτε σαν αναμνηστικό τον σελιδοδείκτη που θα σας δώσει ο βιβλιοπώλης και συμπληρώστε, αν θέλετε, την κάρτα που θα συνοδεύσει το βιβλίο σας στο ράφι της σχολικής βιβλιοθήκης και στα παιδιά που διψούν για καινούργια βιβλία και γνώση!

Το μότο της Ημέρας Βιβλίου «Δεν πρέπει να διδάσκουμε μόνο τα σπουδαία βιβλία, αλλά και την αγάπη για το διάβασμα» μπορεί να γίνει πράξη με τη συνεργασία όλων μας!

Επιμέλεια στήλης: Ράνια Μπουμπουρή

Μοιράσου το άρθρο!