Βιβλίο

09/07/2017 - 21:43

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Το ημερολόγιο του Νίκολας Σπαρκς (Μετάφραση: Νάντη Σακκά, Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Πόσα μπορεί ν’ αντέξει η αγάπη;

Ο Νόα Καλχούν έχει μόλις επιστρέψει στη γενέτειρά του ύστερα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να αναπαλαιώσει μια παλιά αγροικία και να ξαναβρεί την εσωτερική του γαλήνη κοντά στη φύση. Όμως τον νου του κατακλύζει η σκέψη ενός πανέμορφου κοριτσιού που ερωτεύθηκε πριν από δεκατέσσερα χρόνια, ενός κοριτσιού που αιχμαλώτισε την καρδιά του όπως καμιά άλλη.

Όταν όμως οι αναμνήσεις του παίρνουν σάρκα και οστά, όταν η Άλι εμφανίζεται αναπάντεχα μπροστά του, το πάθος που σιγόκαιγε μέσα τους παίρνει ξανά φωτιά. Υπάρχουν τόσα εμπόδια για να έχει η ιστορία τους ένα ευτυχισμένο τέλος, ωστόσο η μοναδική δύναμη που τους δίνει η αγάπη τους δεν τους επιτρέπει να εγκαταλείψουν το όνειρό τους.

Στην ομότιτλη κινηματογραφική ταινία, The Notebook, πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Ρέιτσελ Μακάνταμς.

 

Βρείτε το εδώ 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Κάτι μου κρύβεις της Μανίνας Ζουμπουλάκη (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Τι σχέση έχει η Κασσάνδρα, η βασιλοπούλα της Τροίας, με τις εθνικιστικές οργανώσεις της σημερινής Ελλάδας; Και τι μπορεί να καταφέρει μια σύγχρονη σχεδόν-μάντισσα, όταν ο (γκέι) πρώην της συλλαμβάνεται για τον φόνο ενός φιλελεύθερου πολιτικού; Μπορεί να «δει» ποιος είναι ο δολοφόνος ή απλώς φτιάχνει ιστορίες με το μυαλό της; Και, αν είναι έτσι, γιατί όσο πληθαίνουν οι νεκροί, προοδευτικοί, αλληλέγγυοι ή σχετικοί, τόσο την κυριεύουν τα «οράματα»;

Η Δώρα δεν τα καταλαβαίνει όλα. Μόνον ποιος της κρύβει λόγια, δηλαδή όλοι. Ο μεγάλος της έρωτας που εμφανίζεται απ’ το πουθενά, ο δικηγόρος φίλος, ο γιος της… Εντωμεταξύ, οι προδοσίες διαδέχονται τα ψέματα και οι δολοφονίες γίνονται δύο, τρεις, ή έξι… 

Βρείτε το εδώ 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβάλντι: Οι τέσσερις εποχές και Μπετόβεν: Γλυκιά μου συμφωνία (Εκδόσεις Διόπτρα)

Αυτά τα μουσικά βιβλία με τον εκπληκτικό ήχο αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγή για το παιδί σας στην κλασική μουσική. Κυκλοφορούν επίσης: Μότσαρτ: Ένα μικρό μουσικό θαύμα και Μπαχ: Η πρώτη μου ορχήστρα.

Βρείτε τον Βιβάλντι εδώ 

Βρείτε τον Μπετόβεν εδώ 

Μοιράσου το άρθρο!