Βιβλίο

17/07/2017 - 09:49

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

&n

bsp;

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΠΟΙΗΣΗ

Η αναιδής σκιά της Ελένης Λιντζαροπούλου (Εκδόσεις Αρμός)

Πόση υποκρισία για μια τήβεννο;

Όση εκπόρνευση για ένα βραβείο.

Καμία πλάνη.

Η φωτιά θ’ ακυρώσει την Αθανασία.

Αυτή είναι η τιμωρία

για την Ύβρη και την Αναίδεια.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ένας χωρισμός της Κέιτι Κιταμούρα (Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός, Εκδόσεις Κέδρος)

Μια νεαρή γυναίκα και ο άπιστος σύζυγός της συμφωνούν ότι ο γάμος τους έχει τελειώσει. Αποφασίζουν να μην αποκαλύψουν σε κανέναν τον χωρισμό τους. Όμως μια μέρα, και ενώ η γυναίκα έχει προχωρήσει πια στη ζωή της, μαθαίνει ότι ο Κρίστοφερ, ο άνθρωπος που παραμένει τυπικά σύζυγός της, έχει εξαφανιστεί. Είχε μεταβεί στον Γερολιμένα της Μάνης, όπου έκανε έρευνα πάνω στις μοιρολογίστρες της περιοχής, για το επόμενο βιβλίο του. Παρότι η ηρωίδα αμφιταλαντεύεται, τελικά αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Μετέωρη ψυχολογικά και συναισθηματικά στο άγριο περιβάλλον της Μάνης, αναζητά τα αίτια που οδήγησαν τον γάμο της σε αποτυχία, συνειδητοποιώντας παράλληλα πόσο λίγα γνώριζε πραγματικά για τον άντρα που αγαπούσε.

Μια ιστορία για την απιστία και τη συμπόνια, για την απόσταση που μας χωρίζει από τις ζωές των άλλων και για τις αφηγήσεις που επινοούμε για να κρύψουμε τα αληθινά μας αισθήματα. Καθώς η ηρωίδα επανεξετάζει τον έρωτά της για έναν άντρα που ίσως να μην ήταν αυτός που έδειχνε, η Κέιτι Κιταμούρα μάς εισάγει στην εμπειρία μιας γυναίκας που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα με φόντο τη Μάνη, που θα συγκλονίσει τον αναγνώστη.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Αρχαίοι Αιγύπτιοι: Η ιστορία τους με αυτοκόλλητα (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Κάνε ένα ταξίδι µε αυτοκόλλητα στην αρχαία Αίγυπτο! Μάθε τα πάντα για τον απίστευτο κόσµο των αρχαίων Αιγυπτίων, από τη ζωή στον Νείλο µέχρι πώς χτίζονταν οι πυραµίδες και πώς γίνονταν οι µούµιες! Το βιβλίο είναι γεµάτο σηµαντικές πληροφορίες και ευφυείς παρατηρήσεις. Τα δεκάδες αυτοκόλλητα θα σε βοηθήσουν να ζωντανέψεις την αρχαία Αίγυπτο, δηµιουργώντας πανέµορφα σκηνικά! Τι περιµένεις, λοιπόν; Βάλε τη στολή σου και περπάτα σαν Αιγύπτιος!

Βρείτε το εδώ

 

Αρχαίοι Έλληνες: Η ιστορία τους με αυτοκόλλητα (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Κάνε ένα ταξίδι µε αυτοκόλλητα στην αρχαία Ελλάδα! Μάθε για τον συναρπαστικό κόσµο των αρχαίων Ελλήνων, από τους γενναίους πολεµιστές και τα λαµπρά κτίρια µέχρι τους Ολυµπιακούς Αγώνες! Το βιβλίο είναι γεµάτο σηµαντικές πληροφορίες και ευφυείς παρατηρήσεις. Τα δεκάδες αυτοκόλλητα θα σε βοηθήσουν να ζωντανέψεις την αρχαία Ελλάδα, δηµιουργώντας πανέµορφα σκηνικά! Τι περιµένεις, λοιπόν; Φόρεσε τον... χιτώνα σου και ξεκίνα το ταξίδι!

Βρείτε το εδώ

 

Μεγάλοι εξερευνητές: Η ιστορία τους με αυτοκόλλητα (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Κάνε ένα ταξίδι µε αυτοκόλλητα στην άκρη του κόσµου! Μάθε για τους πιο σηµαντικούς εξερευνητές της ανθρωπότητας, από τον Λέιφ Έρικσον και τον Μάρκο Πόλο µέχρι τον Χριστόφορο Κολόµβο και τον Νιλ Άρµστρονγκ. Το βιβλίο είναι γεµάτο σηµαντικές πληροφορίες και ευφυείς παρατηρήσεις. Τα δεκάδες αυτοκόλλητα θα σε βοηθήσουν να ζωντανέψεις τις περιπέτειες των εξερευνητών, δηµιουργώντας πανέµορφα σκηνικά! Τι περιµένεις, λοιπόν; Πάρε τα... κιάλια σου και ξεκίνα το ταξίδι!

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!