Βιβλίο

19/12/2016 - 07:31

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Το ξιδοκόριτσο της Αν Τάιλερ (Με βάση τη Στρίγκλα που έγινε αρνάκι του Σαίξπηρ. Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ, Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Η Κέιτ Μπατίστα νιώθει εγκλωβισμένη: Δεν μπορεί να καταλάβει πώς κατάντησε οικονόμος και παραδουλεύτρα στο πατρικό της, όπου ζουν επίσης ο πατέρας της –ο εκκεντρικός δρ Μπατίστα– και η αρκετά μικρότερη αδελφή της, η Μπάνι. Επιπλέον, πάντα μπλέκει σε μπελάδες στη δουλειά της ως βοηθός νηπιαγωγού – ενώ τα νήπια τη λατρεύουν, οι ενήλικες δεν εκτιμούν τις ασυνήθιστες απόψεις της και τον ευθύ της τρόπο.

Ο δρ Μπατίστα έχει άλλα θέματα. Ύστερα από χρόνια ακαδημαϊκής αφλογιστίας, είναι στο κατώφλι μιας σημαντικής επιστημονικής ανακάλυψης. Η έρευνά του μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους. Το πρόβλημά του όμως είναι πως ο ευφυέστατος και ικανότατος βοηθός του, ο Πιοτρ, δεν μπορεί να παραμείνει στη χώρα. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται φυσικά η Κέιτ.

Μια απολαυστική σύγχρονη εκδοχή της Στρίγκλας που έγινε αρνάκι για μια ανεξάρτητη γυναίκα, την Κέιτ, που δεν ξέρει αν θα πρέπει να θυσιαστεί για έναν άντρα.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Τραμπάλα του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου (Εκδόσεις Μελάνι)

Άνθρωποι που βασανίζονται εξίσου από τη μοναξιά και από τη συντροφικότητα, άνθρωποι που στέκονται αμήχανοι και αμφίθυμοι μπροστά στη ζωή όπως αυτή συντίθεται από τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων και της οικογένειας, την ανεπάρκεια του ατόμου και της κοινωνίας, τις παγίδες της μνήμης και το αναπότρεπτο του θανάτου, άνθρωποι που βιώνουν την ύπαρξη πότε με απόγνωση και πότε με απάθεια, πότε με εμπεδωμένη θλίψη και πότε με χιούμορ.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Οι συνωμότες της τσουγκράνας της Ελένης Σβορώνου (Εικονογράφηση: Μαρίνα Δημοπούλου, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο)

Το σπίτι μας λαμποκοπά, μα έξω και τριγύρω η καθαριότητα και η φροντίδα πάνε περίπατο. Σε ποιον ανήκει αυτός ο έξω και γύρω χώρος; Το δέντρο και το παρτέρι, ο δρόμος, το πεζοδρόμιο, η πλατεία, το παρκάκι ή εκείνο το τριγωνάκι πρασίνου που έχει γίνει σκουπιδότοπος;

Οι δύο φίλοι, οι ήρωες της ιστορίας μας, έχουν την απάντηση: Σε κανέναν δεν ανήκει! Και σίγουρα δεν τους αφορά. Μόνο ένας τύπος έρχεται και μπερδεύει τα πράγματα. Ένας μυτόγκας που γυροφέρνει τη γειτονιά...

Από την πώληση κάθε αντιτύπου, 0,50 € διατίθενται για την υποστήριξη των δράσεων του WWF Ελλάς.

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!