Βιβλίο

19/02/2018 - 11:12

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

&n

bsp;

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Εφιάλτης: η απολογία του Νίκου Φαρούπου (Εκδόσεις Κέδρος)

Μήπως ήταν αθώος ο άνθρωπος που θεωρείται ο μεγαλύτερος προδότης στην ιστορία της Ελλάδας και του δυτικού κόσμου; Μήπως έπεσε θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων σε μια στημένη δίκη;

Το όνομα Εφιάλτης, που σήμαινε τον ζωηρό, τον ορμητικό, «αυτόν που πηδάει με ορμή πάνω σε κάτι» ή «αυτόν που πατάει σταφύλια», σήμερα είναι συνώνυμο του «προδότη» ή του «πολύ κακού ονείρου».

Αν όμως ο Εφιάλτης επιλέχτηκε για να παίξει τον ρόλο του «καθάρματος», δηλαδή να καθάρει, να εξαγνίσει από το αμάρτημα της υποταγής ή της φυγομαχίας εκείνες τις ελληνικές πόλεις που μήδισαν; Αν τελικά ο «προδότης» είναι ένα ακόμη εξιλαστήριο θύμα της Ιστορίας;

Ιδού, λοιπόν, η πιθανή απολογία του.

Βρείτε το εδώ


ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Οι άγριοι καιροί: Η επιστροφή του επιθεωρητή Γερουλντελγγέρ του Ιάν Μανούκ (Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κωστογιαννόπουλος, Εκδόσεις Στερέωμα)

Το δεύτερο βιβλίο του Ιάν Μανούκ με ήρωα τον επιθεωρητή Γερουλντελγγέρ από την πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν-Μπατόρ. Από τις Εκδόσεις Στερέωμα κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Εγκλήματα στη Μογγολία.

Όταν ο βόρειος άνεμος λυσσομανάει πάνω από τις χιονισμένες στέπες της κεντρικής Ασίας, κανείς δεν σε ακούει όταν πεθαίνεις. Για τον Γερουλντελγγέρ, η σωτηρία δεν μπορεί να έλθει παρά από μακριά, πολύ μακριά. Μετά την παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου Εγκλήματα στη Μογγολία, ένα πολυβραβευμένο αστυνομικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Γερουλντελγγέρ, ο Ιάν Μανούκ ξαναβρίσκει την αγαπημένη του Μογγολία και τις απέραντες εκτάσεις της, εκτεθειμένες σε ακραίες καιρικές συνθήκες, με ένα σπουδαίο θρίλερ απόλυτης πρωτοτυπίας.

Βρείτε το εδώ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες: η ζωή 100 σπουδαίων γυναικών των Έλενα Φαβίλι και Φραντσέσκα Καβάλο (Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη, Εκδόσεις Ψυχογιός)

Το βιβλίο Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς.

Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).

Για αναλυτική παρουσίασή του, δείτε εδώ

Βρείτε το εδώ
 

Μοιράσου το άρθρο!