Βιβλίο

19/06/2017 - 06:27

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

&n

bsp;

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ο κλέφτης του κίτρινου και άλλες ιστορίες του Γιώργου Μπότσου (Εκδόσεις Τόπος)

Ένας δεινός κλέφτης που κλέβει ό,τι έχει κίτρινο χρώμα, ακόμα και με τα μάτια. Ένα δροσερό κορίτσι με ουρά ψαριού και δυο πίνακες που συνομιλούν στην Πινακοθήκη. Το τσιράκι ενός διακινητή ανθρώπων με το περίεργο ψευδώνυμο Ντάμπο. Το κεντρί μιας εσωστρεφούς γυναίκας που γίνεται θανατηφόρο, αλλά και η οδός διαφυγής για τρεις φυλακισμένους.

Εννιά ιστορίες επιλεγμένες από την τριαντάχρονη πορεία του δημιουργού κόμικς Γιώργου Μπότσου. Λυρικές, κάποτε σκληρές ή με ένα αδιόρατο χιούμορ και σχεδιασμένες με το ιδιαίτερο, εικαστικό ύφος του καλλιτέχνη, έχουν ως χαρακτηριστικά την αναπάντεχη εξέλιξη, τις ανατροπές αλλά πάνω από όλα τα έντονα χρώματα.

Μια συλλεκτική έκδοση που συλλαμβάνει το πνεύμα και το ύφος του πραγματικού κλέφτη των χρωμάτων της ελληνικής σκηνής των κόμικς.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Κόκκινοι του Καρλ Αντερόλντ (Μετάφραση: Κώστας Κατσουλάρης, Εκδόσεις Στερέωμα)

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, καθώς αδειάζει το σπίτι, ο ήρωας κατακλύζεται από τις αναμνήσεις του παρελθόντος του: παλαιά φύλλα της εφημερίδας L’Humanité, πορτρέτα του Μαρξ και του Λένιν, και κυρίως ένα παιδικό τετράδιο. Στην πρώτη σελίδα, ένας τίτλος γραμμένος από το χέρι του: «Ιστορία της οικογένειάς μου. Από την Κολωνία στο Παρίσι, τέσσερις γενεές Aderhold». Από τα βάθη της μνήμης ξεπετάγεται τότε ένας κόσμος στον οποίο η πολιτική έλεγχε τα πάντα: τα αναγνώσματα, τα παιγνίδια, τα συναισθήματα, τα όνειρα. Η αναστάτωση είναι τρομερή. Αλλά μήπως η ανάμνηση των αποτυχιών δεν είναι για τον συγγραφέα ταυτόχρονα παρηγοριά και έκφραση αγάπης;

Βρείτε το εδώ

 

 

ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Οι ιστορίες του Μπιντλ του βάρδου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου, Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2008, Δεύτερη έκδοση: Απρίλιος 2017, Εκδόσεις Ψυχογιός)

Το βιβλίο Οι ιστορίες του Μπιντλ του βάρδου, που περιλαμβάνει πέντε γοητευτικά παραμύθια, γεμάτα μαγεία και διάφορα τεχνάσματα, αποτελεί το αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδιών στον κόσμο των μάγων εδώ και αιώνες. Μεταφράστηκε από τη ρουνική γραφή από την Ερμιόνη Γκρέιντζερ και συνοδεύεται από σημειώσεις του καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ, κατόπιν ευγενικής παραχώρησης του Αρχείου του Χόγκουαρτς.

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!