Βιβλίο

02/04/2018 - 06:59

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Τεχνικές κολύμβησης της Ελίζας Παναγιωτάτου (Εκδόσεις Αντίποδες)

Βλέπεις ένα σπίτι και το αναγνωρίζεις ως δικό σου. Έναν άντρα και τον αναγνωρίζεις ως γείτονα. Έναν δρόμο ως καταγωγή. Έναν ήλιο ως ήλιο. Και ούτω καθεξής. Με τον καιρό μπερδεύεσαι και ορίζεις ξανά. Κάτι δικό σου ως σπίτι. Τον γείτονα ως άντρα. Και ο ήλιος πάντα ήλιος.

Η Μαρία έλειπε πάνω από δέκα χρόνια από εκεί όπου είχε γεννηθεί. Εντωμεταξύ είχαν πεθάνει κι άλλοι που δεν τους θυμόταν πια και είχαν γεννηθεί πολλοί που δεν τους ήξερε καν. Η Άννα έμοιαζε στη μητέρα της. Τα ίδια χείλια, τα ίδια μαλλιά, η ίδια πίσω απ’ όλα ειρωνεία. Το σπίτι από την άλλη δεν έμοιαζε με σπίτι. Κι ο δρόμος ήταν δρόμος. Όταν τον είδε να έρχεται, είχε από πίσω του τον ήλιο.

Ένα μυθιστόρημα για τα παιδικά χρόνια, την ενηλικίωση, τη δύσκολη κληρονομιά του παρελθόντος και τις πολύπλοκες και εναλλασσόμενες σχέσεις ανάμεσα σε μαμάδες και κόρες, φίλες, φίλους και εραστές. Με μια γραφή εσωτερική και με έντονο το στοιχείο του ρυθμού, η Παναγιωτάτου ανασύρει την πρώτη ύλη των συναισθημάτων μιας μοναχικής καθημερινότητας.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΔΟΚΙΜΙΑ

Μούσες & Δαιμόνια: Κείμενα για την πεζογραφία της Ελένης Λαδιά της Τούλας Ρεπαπή (Εκδόσεις Αρμός)

Μούσες και Δαιμόνια αναδύονται από τις σελίδες των βιβλίων της Ελένης Λαδιά, κατακτώντας και εμπνέοντας κάθε αναγνώστη. […] Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει μεγάλη ανάγκη, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές, να μάθουν τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία με συγγραφείς της ποιότητας της Ελένης Λαδιά, η οποία, μέσα από πλούτο γνώσεων, εμπνέει αξίες, διδάσκοντας ταυτόχρονα ήθος και γραφή.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Οι 4 ξεχωριστοί ντετέκτιβ: Τα πλαστά χαρτονομίσματα του Δημήτρη Μαμαλούκα (Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός, Εκδόσεις Κέδρος)

Προσοχή! Έτσι, από το πουθενά, άρχισαν να εμφανίζονται πλαστά χαρτονομίσματα στην πόλη όπου ζει ο Ντιν Κόνραντ, ο αρχηγός των 4 ξεχωριστών ντετέκτιβ.

Ο Ντιν, μαζί με τον κολλητό του, τον Τζέι Παπαδογιαννακόπουλο (τι όνομα!), και τις δύο αδερφές του, τη Μαίρη και τη μικρή Σάλι, θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν με την αστυνομία και να λύσουν το μυστήριο. Όμως ο σερίφης Ρότζερ Μπέικον, που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα εξαφανιστεί ξαφνικά και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο σοβαρά. Τι συνέβη στον σερίφη; Είναι νεκρός ή ζωντανός; Ποιοι τυπώνουν τα πλαστά χαρτονομίσματα;

Θα μπορέσουν οι 4 ξεχωριστοί ντετέκτιβ να βρουν τη λύση όταν κι ο βοηθός σερίφη, ο ενοχλητικός άνθρωπος-αχλάδι, τους κάνει τη ζωή δύσκολη; Κι η παράξενη μοβ σφαίρα που έχουν βρει και τους έχει χαρίσει υπερφυσικές δυνάμεις θα τους βοηθήσει; Ή θα πρέπει αυτή τη φορά να στηριχτούν μόνο στις δικές τους δυνάμεις;

Η τρίτη περιπέτεια των 4 ξεχωριστών ντετέκτιβ!

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!