Βιβλίο

02/05/2016 - 08:16

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

trong>Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

ΥΓΕΙΑ

 

Πώς να προλάβετε τον καρκίνο του Νταβίντ Καγιάτ (μτφρ. Σοφία Διονυσοπούλου, Εκδόσεις Καλέντης)

Ο δρ Νταβίντ Καγιάτ, μετά τη μεγάλη εκδοτική επιτυχία Η σωστή αντικαρκινική διατροφή, επανέρχεται με το νέο του βιβλίο, Πώς να προλάβετε τον καρκίνο – Είναι στο χέρι σας, όπου συγκεντρώνει όλα όσα γνωρίζουμε σήμερα για τον καρκίνο: τους μηχανισμούς εμφάνισης, τα αίτια και κυρίως τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη νόσο.

Με την αξιοπιστία δεκάδων πρόσφατων μελετών και ερευνών, ο συγγραφέας συγκροτεί μία επιτομή αντικαρκινικών συμβουλών, που όλοι μας μπορούμε να εφαρμόσουμε· απλές κινήσεις και μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, που έχουν τη δυνατότητα να δράσουν ευνοϊκά στην υγεία μας. Στοχεύοντας σε συνήθειές μας που επιβάλλεται να αλλάξουν, άλλες που πρέπει να ενισχυθούν, ορισμένα προϊόντα που είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε και κάποιες τροφές που καλό είναι να προτιμάμε, ο δρ Νταβίντ Καγιάτ παραθέτει απλές, πρακτικές, χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες μας θωρακίζουν έναντι στον κίνδυνο του καρκίνου.

Ένθερμος υποστηρικτής της «ιατρικής αλήθειας και ηθικής» και ουμανιστής, ο διακεκριμένος ογκολόγος δρ Νταβίντ Καγιάτ εργάζεται άκοπα και με αφοσίωση για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, για τις συνθήκες νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, καθώς και για την αναζήτηση καινούργιων αποτελεσματικών θεραπειών της ασθένειας.

 

Βρείτε το εδώ 

 

 

ΤΕΧΝΕΣ

Φανταστικές πόλεις του Στιβ ΜακΝτόναλντ (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Αυτό το υπέροχο βιβλίο ζωγραφικής περιλαμβάνει εναέριες φωτογραφίες πραγματικών πόλεων του κόσμου, καθώς και πανέμορφα σχέδια Μάνταλα, που ο αναγνώστης καλείται να χρωματίσει. Ο αριστοτεχνικός στη λεπτομέρεια σχεδιασμός του Στιβ ΜακΝτόναλντ αποτυπώνει όψεις μεγαλουπόλεων, από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι μέχρι την Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο, τη Μελβούρνη, το Ρίο, το Άμστερνταμ και πολλές άλλες.

 

Βρείτε το εδώ 

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Το κόκκινο σκουφάκι του Agostino Traini (εικονογράφηση: Agostino Traini, μτφρ. Σοφία Παλάκη, Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Ήταν µια φορά κι έναν καιρό ένα κοριτσάκι µε ένα πανέµορφο κόκκινο σκουφάκι και ένας λύκος πολύ ερωτευµένος, που ήθελε οπωσδήποτε αυτό το σκουφάκι για να εντυπωσιάσει μια όµορφη λύκαινα. Και ήταν επίσης και µια γιαγιά, πολύ αθλητικός τύπος, που είχε κρυώσει για τα καλά σε µία λίµνη στο βουνό...
 

Μια ιστορία διασκεδαστική και ανατρεπτική, με ακαταμάχητους ήρωες και ένα τέλος όπου όλοι έζησαν πραγµατικά καλά, κι εμείς ακόμα καλύτερα!

 

Βρείτε το εδώ 

Μοιράσου το άρθρο!