Βιβλίο

19/03/2017 - 18:12

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

&n

bsp;

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Το παιχνίδι του Αντεροβγάλτη της Ιζαμπέλ Αλιέντε (Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου, Εκδόσεις Ψυχογιός)

Οι γυναίκες της οικογένειας Τζάκσον, η Ιντιάνα και η Αμάντα, είχαν πάντα η μία την άλλη. Παρότι ο δεσμός τους είναι πολύ δυνατός, διαφέρουν μεταξύ τους όπως η μέρα με τη νύχτα. Η Ιντιάνα είναι ελεύθερο πνεύμα, μια όμορφη μποέμ γυναίκα που ασχολείται με τις ολιστικές θεραπείες. Χωρισμένη εδώ και χρόνια από τον πατέρα της Αμάντα, αρνείται να δεσμευτεί με κάποιον από τους άντρες που την πολιορκούν – τον Άλαν, γόνο μιας από τις επιφανέστερες και πλέον εύπορες οικογένειες του Σαν Φρανσίσκο, και τον Ράιαν, τον αινιγματικό και πληγωμένο πρώην πεζοναύτη.

Και ενώ η μητέρα της πάντα ψάχνει το καλό στους ανθρώπους, η Αμάντα γοητεύεται από τη σκοτεινή φύση του ανθρώπου, ακριβώς όπως κι ο πατέρας της, αρχηγός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο. Πανέξυπνη κι εσωστρεφής, η τελειόφοιτη μαθήτρια και μελλοντική φοιτήτρια του ΜΙΤ είναι γεννημένη ντετέκτιβ, εθισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα και στο διαδικτυακό παιχνίδι μυστηρίου «Ripper», που παίζει με τον πολυαγαπημένο της παππού και τους φίλους της από όλο τον κόσμο.

Με αφορμή μια σειρά παράξενων δολοφονιών που σημειώνονται σε όλη την πόλη, η Αμάντα ξεκινά τη δική της έρευνα και ανακαλύπτει πριν από την αστυνομία ότι οι θάνατοι πιθανώς συνδέονται μεταξύ τους. Η υπόθεση, όμως, γίνεται ακόμα πιο προσωπική όταν, ξαφνικά, η Ιντιάνα εξαφανίζεται. Μπορεί το γεγονός αυτό να συνδέεται με τον κατά συρροή δολοφόνο; Με τη ζωή της μητέρας της σε κίνδυνο, η νεαρή ντετέκτιβ θα κληθεί να λύσει το πιο περίπλοκο μυστήριο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ προτού να είναι αργά.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Τα μαγεμένα νησιά του Χέρμαν Μέλβιλ (Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής, Εκδόσεις Ποικίλη Στοά)

Ιστορίες από τις Νότιες Θάλασσες, θρύλοι και αφηγήσεις από τον καιρό των φαλαινοθήρων και των κουρσάρων του Ειρηνικού, περιγραφές εξωτικών όσο και σκληρών τόπων, ψυχογραφίες ανθρώπων σημαδεμένων από την περιπλάνηση και τη μοναξιά... Τα Μαγεμένα νησιά του Χέρμαν Μέλβιλ, σπονδυλωτή νουβέλα του 1854, μας ξαναφέρνουν στον οικείο κόσμο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, τον κόσμο που τρία χρόνια πριν, το 1851, είχε ήδη βαλθεί να σκιαγραφήσει στον Μόμπι Ντικ.

Οι θαυμαστές του Μέλβιλ θα βρουν κι εδώ τη γνωστή δεξιότητα με την οποία σκηνοθετεί την πλοκή, την εμμονή του στην απόδοση του αλλότριου, την έφεσή του προς το ανοίκειο και το δαιμονικό. Μορφές όπως η Χουνίλα, η χαροκαμένη χήρα, και ο Όμπερλους, ο μισάνθρωπος και τυραννικός γέρος, ανήκουν στην πινακοθήκη των ηρώων του που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, μένουν ανεξίτηλοι στη μνήμη του αναγνώστη.

 

Βρείτε το εδώ

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία του Τζάιλς Μίλτον (Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης, Εκδόσεις Μίνωας)

«Όλες οι ενδείξεις συντείνουν στην ίδια κατεύθυνση. Ο τύπος πάγωσε το ίδιο δευτερόλεπτο που πέθανε. Λες και το σώμα του βυθίστηκε σε υγρό άζωτο. Έχεις δίκιο που είπες ότι βρίσκεται σε άψογη κατάσταση. Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ τη στιγμή που τον ξεπακετάραμε. Θα έλεγε κανείς πως είναι υπερβολικά τέλειος..."
Όταν το κατεψυγμένο πτώμα του Φέρις Κλαρκ εντοπίζεται στους πάγους της Γροιλανδίας, ο ιατροδικαστής-αρχαιολόγος Τζακ Ρέιβεν καλείται να διερευνήσει την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή είναι καχύποπτος. Το πτώμα βρίσκεται σε απολύτως άριστη κατάσταση.

Καθώς ο Τζακ ξετυλίγει το κουβάρι του μυστηρίου των τελευταίων ωρών της ζωής του Φέρις Κλαρκ, αποκαλύπτει ένα σκοτεινό όσο και τρομερό μυστικό που χάνεται στα βάθη της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ταυτόχρονα, βρίσκεται ο ίδιος σε μια κούρσα απέναντι στον χρόνο. Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, και μόνο ο Τζακ μπορεί να τερματίσει τη δράση του.

Πρώτα, όμως, πρέπει να απαντήσει στον πλέον επίμονο γρίφο. Πώς πέθανε ο Φέρις Κλαρκ; Και πώς διατηρήθηκε το πτώμα του όλα αυτά τα χρόνια;

 

Βρείτε το εδώ

 

Μοιράσου το άρθρο!