Βιβλίο

23/05/2016 - 05:26

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

trong>Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Καληνύχτα, Όβελ της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου (εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος, Εκδόσεις Παρρησία)

Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθεί, η Μιράντα μετράει προβατάκια. «1, 2, 3…» μετράει δυνατά. «21, 22, 23…» η φωνή της χαμηλώνει. «25, 26…» μετράει από μέσα της. Μέχρι να φτάσει στον αριθμό 30, έχει κλείσει τα μάτια της.

Τι θα συμβεί, όμως, όταν ένα βράδυ το τελευταίο πρόβατο στη σειρά χρειαστεί τη βοήθειά της; Η Μιράντα θα βάλει, άραγε, το δικό της όνειρο για λίγο στην άκρη, ώστε ν’ ασχοληθεί με το όνειρο του προβάτου;

Μια ιστορία για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που αγγίζει τρυφερά την ανταποδοτικότητα και την ισορροπία στις σχέσεις. Η προσεγμένη και όμορφη γραφή αποτελεί τη βάση για εξίσου όμορφες εικόνες – συνδυασμός που δίνει τροφή για σκέψη  και αφορμή για πλούσια ταξίδια του νου. Το αγαπήσαμε!

Βρείτε το εδώ 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Ενοικιάζεται το παρόν της Μάρτυς Λάμπρου (Εκδόσεις Κέδρος)

Ζουν στην καρδιά ενός αποσαθρωμένου κοινωνικού ιστού. Στη σύγχρονη Αθήνα, όπου όλοι βιάζονται, θέλουν, καταναλώνουν. Είναι ο συμβιβασμός. Άνθρωποι αθέατοι πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες. Αθέατο και το αίμα τους που χύνουν για τους άλλους, αυτούς που τους νοικιάζουν το παρόν με πρόφαση τους νόμους της αγοράς και την τεχνοκρατική υπεροχή. Οι ζωές τους ιστορούνται με αφηγηματική ένταση. Μπροστά στον θάνατο και στο πεπρωμένο, ο φόβος τους γίνεται λαχτάρα για τον έρωτα, την αγάπη, το πατρικό σπίτι.

Δέκα διηγήματα που ηχούν όμοια με ρεμπέτικο μινόρε.

Βρείτε το εδώ 

 

 

ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το αγόρι στην κορυφή του βουνού του Τζον Μπόιν (μτφρ. Πετρούλα Γαβριηλίδου, Εκδόσεις Ψυχογιός)

Όταν ο Πιερό χάνει τους γονείς του, αναγκάζεται να αφήσει το Παρίσι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τη θεία Μπίατριξ, που δουλεύει ως υπηρέτρια σε ένα πλούσιο σπίτι στις Βαυαρικές Άλπεις. Αλλά οι εποχές είναι δύσκολες, καθώς βρισκόμαστε στο 1935, στα πρόθυρα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πλούσιο σπίτι, αλλά για την κατοικία του Αδόλφου Χίτλερ. Σύντομα ο Πιερό γοητεύεται από τον Χίτλερ και μπαίνει άθελά του σ’ έναν επικίνδυνο νέο κόσμο: έναν κόσμο τρομοκρατίας, μυστικών και προδοσίας, από τον οποίο ίσως να μην μπορέσει ποτέ να δραπετεύσει.

Βρείτε το εδώ 

Μοιράσου το άρθρο!