Βιβλίο

26/09/2016 - 08:09

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

trong>Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ

Το χαμόγελο της Σεμέλης της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή (Εικονογράφηση: Constanze von Kitzing, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, 2η έκδοση: Σεπτέμβριος 2016)

Η Σεμέλη ξέρει τι θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο! Το κόκκινο ποδήλατο είναι το ομορφότερο ποδήλατο που έχει δει ποτέ και έβαλε στόχο να το αποκτήσει. Όμως, μια μέρα, κάτι στα σκυθρωπά πρόσωπα των ανθρώπων γύρω της την προβληματίζει.

Τι είναι τελικά αυτό που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν αληθινά; Και είναι το κόκκινο ποδήλατο αυτό που θα κάνει τη Σεμέλη πραγματικά ευτυχισμένη; Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την απάντηση που ψάχνει…

Ένα τρυφερό, εξαιρετικό βιβλίο για μικρά και μεγάλα παιδιά!

 

Βρείτε το εδώ

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Λάιλα της Μέριλιν Ρόμπινσον (Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά, Εκδόσεις Μεταίχμιο)

 

Η Αμερικανίδα Μέριλιν Ρόμπινσον, μία από τις σημαντικότερες συγγραφείς της εποχής μας, μας χαρίζει την αξέχαστη ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού που μεγαλώνει στο περιθώριο της κοινωνίας μες στον φόβο και το δέος, τα χρόνια της μεγάλης ύφεσης της αμερικανικής  οικονομίας τη δεκαετία του 1920. Η Λάιλα, άστεγη και μόνη, αφού έχει περιπλανηθεί επί χρόνια στην ύπαιθρο, μπαίνει στην εκκλησία μιας μικρής πόλης της Αϊόβα για να βρει καταφύγιο από τη βροχή. Αυτή θα είναι η αφορμή για να γεννηθούν ένας έρωτας και μια αναζήτηση που θα της αλλάξουν τη ζωή. Αφού παντρευτεί τον ιερέα της εκκλησίας και βρεθεί σε ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον,  θα ξεκινήσει να αναζητά το νόημα των δύσκολων χρόνων της ύπαρξής της.


Ένα βιβλίο για τον έρωτα που έρχεται όταν πια σε έχει σημαδέψει η ζωή, ένα βιβλίο για την πίστη, αλλά και για όλα αυτά που δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις, όσο βαθιά κι αν τα νιώθουμε.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΜΕΛΕΤΕΣ

Οδηγός συγγραφής του Κυριάκου Αθανασιάδη (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Πώς γράφουμε ένα μυθιστόρημα; Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που οφείλουμε να γνωρίζουμε και να ακολουθούμε, ή μήπως αρκεί η επίκληση στη Μούσα; Πόσες λέξεις θα ήταν καλό να γράφει κανείς κάθε ημέρα, και πόσες ώρες πρέπει εντέλει να εργάζεται; Είναι η συγγραφή μια δουλειά όπως πολλές άλλες, με ωράριο και υποχρεώσεις;

Πώς τονώνει κανείς τη συγγραφική του δεξιότητα; Τι πρέπει να παρατηρεί και τι να διαβάζει; Τι πρέπει να προσέχει και τι να αποφεύγει; Υπάρχουν ασκήσεις που θα τον βοηθήσουν εφόσον τις εκτελέσει, και ποιες;

Τι διαφορές έχουν το μυθιστόρημα, η νουβέλα και το διήγημα; Πώς αποφεύγουμε το writer’s block; Τι είναι τα turning points; Τα χρησιμοποιούσαν οι κλασικοί συγγραφείς ή είναι εφεύρημα των σύγχρονων πεζογράφων; Είναι η λαϊκή, η mainstream και η ροζ λογοτεχνία προς αποφυγήν ή όχι; Και πώς μπορούμε να διδαχτούμε από αυτές; Πότε πετούν οι αναγνώστες των εκδοτικών οίκων ένα χειρόγραφο προτού καν το διαβάσουν;

Ένας ρεαλιστικός οδηγός συγγραφής, στηριγμένος σε 50 κανόνες που πατούν γερά στα πόδια τους και προσφέρουν απλές, σαφείς και πρακτικές συμβουλές «από τα μέσα», διαλύοντας μύθους σχετικά με το γράψιμο και τονώνοντας τη θέληση των νέων (αλλά όχι μόνο) πεζογράφων να γράψουν καλή λογοτεχνία, να συνεχίσουν να γράφουν μέχρι το πολυπόθητο ΤΕΛΟΣ, να εκδώσουν το βιβλίο τους και να το δουν να πετυχαίνει.

 

Βρείτε το εδώ

 

Μοιράσου το άρθρο!