Βιβλίο

27/11/2017 - 06:32

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Ιστορία χωρίς όνομα: Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα του Στέφανου Δάνδολου (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Το ξέρω πως είμαι τρελή∙ μα η αγάπη κάποιον τρελαίνει…

Ιούνιος του 1908. Η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκεται σε ένα σανατόριο στα περίχωρα της Βιέννης. Είναι μια γυναίκα με κηλιδωμένη ζωή. Σε αυτό το άσυλο των ταλαιπωρημένων ψυχών, μακριά από τις κόρες της, την έστειλαν για να ξεχάσει τον Ίωνα Δραγούμη, τον γοητευτικό διπλωμάτη που αγάπησε παράφορα, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία να κλυδωνιστεί ο γάμος της. Όμως η επίσκεψή του εκεί τα αλλάζει όλα. Με φόντο τις καταπράσινες ερημιές και τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα της κεντρικής Ευρώπης θα παλέψει για τη λύτρωση της καρδιάς της, ζώντας μαζί του τρεις μέρες που θα τη σημαδέψουν για πάντα.

Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα κι εκείνη, καθηλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά, επιχειρεί τον τελευταίο απολογισμό της ζωής της, έχοντας πάρει μια μοιραία απόφαση. Να ανταμώσει στον ουρανό τον άντρα που στερήθηκε κάποτε.

Το Ιστορία χωρίς όνομα είναι ένα βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για το πάθος και την απώλεια, για τον έρωτα και τη μνήμη, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για το σκοτάδι του πολέμου και τις πιο δραματικές στιγμές της Ελλάδας.

Βασισμένος στα ημερολόγιά της, ο Στέφανος Δάνδολος αποτίει φόρο τιμής στον εύθραυστο ψυχισμό της σπουδαιότερης Ελληνίδας συγγραφέως του εικοστού αιώνα.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Ντόντζερς του Μπιλ Μπέβερλι (Μετάφραση: Ανδρέας Αποστολίδης, Εκδόσεις Στερέωμα)

Ο Ηστ, δεκαπέντε μόνο ετών, είναι ήδη έμπειρο μέλος συμμορίας, σκληραγωγημένος από μικρός στους δρόμους του νότιου Λος Άντζελες. Έτσι, όταν οι μπάτσοι χτυπάνε ένα σπίτι διακίνησης ναρκωτικών και συλλαμβάνουν τον θείο του, αισθάνεται έτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του ανδρικές δουλειές – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βρει και να σκοτώσει έναν μάρτυρα-κλειδί.

Αυτό για το οποίο δεν είναι έτοιμος, είναι το ταξίδι που χρειάζεται να πραγματοποιήσει για να φτάσει στον στόχο του. Γιατί ο μάρτυρας κρύβεται στο Ουισκόνσιν, και ο Ηστ, μαζί με τη μικρή του συμμορία, πρέπει να διασχίσει τη μισή Αμερική, ενώ ο ίδιος δεν έχει βγει ποτέ στη ζωή του έξω από το Λος Άντζελες.

Γραμμένο θαυμάσια, γεμάτο εξυπνάδα και κατανόηση, το πολυβραβευμένο έργο Ντόντζερς είναι ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, ένα αφήγημα δρόμου και μια ιστορία ενηλικίωσης. Τέσσερις έφηβοι σε συνεχή αντιδικία με τον εαυτό τους, με τους συντρόφους τους και με μια χώρα που τους είναι ολότελα ξένη, σε μια περιπέτεια που τους φέρνει αντιμέτωπους με τα όρια του κόσμου τους.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΚΟΜΙΚΣ

 

Nick Cave: Mercy on me του Reinhard Kleist (Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, Εικονογράφηση: Reinhard Kleist, Εκδόσεις Ηλίβατον / Οξύ)

Ο γνωστός Γερμανός κομίστας (Johnny Cash, Αβάνα, Κάστρο, Ο Μποξέρ) γράφει και εικονογραφεί, με αφηγηματική μαεστρία και ευρηματικότητα, τη βιογραφία του Νικ Κέιβ, ενός μοναδικού, ιδιοφυούς και συναρπαστικού καλλιτέχνη, με οδηγό τους ήρωες και τους στίχους των τραγουδιών του.

Βρείτε το εδώ

 

Μοιράσου το άρθρο!