Βιβλίο

29/01/2018 - 09:14

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

trong>Νέες κυκλοφορίες βιβλίων – Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

 

Οι νέες κυκλοφορίες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον

 

Γράφει η Ράνια Μπουμπουρή

 

 

ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

 

Πολύ καλές ζωές: Τα οφέλη της αποτυχίας και η σπουδαιότητα της φαντασίας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης, Εκδόσεις Ψυχογιός)

«Δε χρειαζόμαστε μαγεία για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας. Έχουμε ήδη μέσα μας όλη τη δύναμη που χρειαζόμαστε».

Όταν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ προσκλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό στους αποφοίτους του Χάρβαρντ, επέλεξε να τους μιλήσει για δύο θέματα που έχει στην καρδιά της: τα οφέλη της αποτυχίας και τη σπουδαιότητα της φαντασίας. Το να έχεις το θάρρος να αποτυγχάνεις, λέει, είναι τόσο ουσιώδες για τη ζωή σου όσο οποιοδήποτε άλλο συνηθισμένο μέτρο υπολογισμού της επιτυχίας σου. Το να φαντάζεσαι τον εαυτό σου στη θέση κάποιου άλλου, ιδιαίτερα κάποιου λιγότερο τυχερού από σένα, είναι ένα απολύτως ανθρώπινο χαρακτηριστικό που πρέπει να το διατηρείς πάση θυσία.

Οι ιστορίες που μοιράστηκε η Ρόουλινγκ και τα προκλητικά ερωτήματα που έθεσε στους αποφοίτους έχουν έκτοτε εμπνεύσει αμέτρητους άλλους να σκεφτούν τι σημαίνει να ζεις μια «καλή ζωή». Για πρώτη φορά σε βιβλίο, τα λόγια της αυτά λειτουργούν ως ανακούφιση και ως κάλεσμα ταυτόχρονα προς όσα άτομα, κάθε ηλικίας, βρίσκονται σε ένα σημείο καμπής. Τολμώντας να ριψοκινδυνεύσουμε, και ίσως ν’ αποτύχουμε, και χρησιμοποιώντας τη δύναμη της φαντασίας μας, μπορούμε όλοι ν’ αρχίσουμε να ζούμε με λιγότερες επιφυλάξεις και να ανοιχτούμε έτσι περισσότερο στις ευκαιρίες που προσφέρει η ζωή.

Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στο Lumos, τη φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με σκοπό τον τερματισμό του εγκλεισμού των παιδιών σε ιδρύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Βρείτε το εδώ

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Γαλάζια φλέβα του Ρος Μακντόναλντ (Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου, Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Όταν ο ντετέκτιβ Λιου Άρτσερ καλείται από το πλούσιο ζεύγος Μπιμάγιερ να βρει έναν πίνακα που εκλάπη από το σπίτι τους, πιστεύει πως δεν θα αργήσει να λύσει το μυστήριο. Τα πράγματα, ως συνήθως όμως, δεν είναι τόσο απλά. Ο πίνακας είναι το γυμνό πορτρέτο μιας μοιραίας ξανθιάς και φέρει την υπογραφή ενός διάσημου ζωγράφου.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, ο ντετέκτιβ θα βρεθεί στην έρημο της Αριζόνα, όπου ο αέρας είναι καυτός, γεμάτος έρωτες και προδοσίες, θάνατο και τρέλα. Τα πτώματα αρχίζουν να συσσωρεύονται και ο Λιου Άρτσερ μοιάζει να είναι ο μόνος που μπορεί να αναγνωρίσει έναν δολοφόνο που κάνει τα εγκλήματά του έργα τέχνης.

 

Βρείτε το εδώ

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ – ΚΟΜΙΚΣ

Τα ημερολόγια της Εστέρ του Ριάντ Σατούφ (Εικονογράφηση: Ριάντ Σατούφ, Μετάφραση: Αριάδνη Λουκάκου, Εκδόσεις Ποταμός)

H Εστέρ θεωρείται πια η σύγχρονη απόγονος του Μικρού Νικόλα. Ο σκιτσογράφος Ριάντ Σατούφ, ένας από τους πιο δυναμικούς σύγχρονους κομίστες, δεν σχεδίασε μόνο με τεράστια επιτυχία στο Nouvel Observateur τις περιπέτειες μιας δεκάχρονης μικρούλας που ζει στο Παρίσι και παρατηρεί γύρω της τον κόσμο, αλλά έπλασε έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα, με οίστρο, χωρίς προκαταλήψεις.

Ο πρώτος τόμος Τα ημερολόγια της Εστέρ – Ιστορίες από τη ζωή της Εστέρ, ετών 10 κυκλοφορούν τώρα πρώτη φορά στα ελληνικά, ενώ στη Γαλλία μόλις τυπώθηκε σε 100.000 αντίτυπα ο τρίτος τόμος για τη δωδεκάχρονη πια Εστέρ.

Βρείτε το εδώ

Μοιράσου το άρθρο!