Λήμνος

12/08/2014 - 10:07

«15 νέοι καλλιτέχνες, 15 εκφράσεις» στην Πινακοθήκη Λήμνου

style="text-align: justify;"> 
Από την Τρίτη 12 Αυγούστου και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2014 στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά θα παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «15 νέοι καλλιτέχνες, 15 εκφράσεις». 
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των αποφοίτων και φοιτητών /φοιτητριών του 1ου και 2ου Εργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Φλώρινα. 
Με την εποπτεία και καθοδήγηση των υπεύθυνων διδασκόντων Επίκουρων Καθηγητών τους Γιάννη Ζιώγα και  Γιάννη Καστρίτση, οι αυριανοί -ή και ήδη- καλλιτέχνες μεταμορφώνουν την σκέψη τους σε εικόνες που αποτυπώνονται σε καμβά, χαρτί ή μέταλλο. 
Ο καθένας ακολουθεί έναν δρόμο διαφορετικό και το μόνο κοινό που έχουν είναι η εκκίνηση από τον ίδιο χώρο της Σχολής. Αυτό δίνει μια ποικιλία στην έκθεση. Αλλού τα έργα είναι ήρεμα ή κατευναστικά κι αλλού έντονα ή θυελλώδη, εκφράζοντας σε κάθε περίπτωση τον ψυχισμό του δημιουργού. 
Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε αυτό το δείγμα της πορείας των νέων ζωγράφων και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα μας κάνουν υπερήφανους γι’ αυτή μας την κίνηση.
 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!