Λήμνος

26/05/2015 - 18:53

37 ημέρες ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου

Σ

ήμερα συμπληρώνονται 37 ημέρες ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου και σε αυτό  το διάστημα  οι κάτοικοι των νησιών μας, έχουν καταλάβει  για άλλη μια φορά, τι σημαίνει  να είσαι νησιώτης και κάτοικος αυτών των νησιών.

Το αρμόδιο Υπουργείο γνωρίζει παρά πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, μιας και είναι γνώστης αυτής της κατάστασης και έπρεπε ήδη  να έχει δρομολογήσει τις όποιες  εξελίξεις. Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε πότε θα έχουμε πλοίο, δείχνει την προχειρότητα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας.

Η έκπτωση της εταιρίας ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΙΣ που είχε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας δεν είναι για πανηγυρισμούς.

Η συνεχιζόμενη απομόνωση των νησιών μας Λήμνου και  Αγ. Ευστρατίου πρέπει να μας βρει όλους  σύμφωνους, δηλαδή ότι ακόμη και σήμερα δεν έχουμε πλοίο για την γραμμή αυτή και φυσικά φταίχτες δεν είναι οι κάτοικοι των νησιών μας.

Το πλοίο που θα αντικαταστήσει τον «ΤΑΞΙΑΡΧΗ», θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά στα οποία, όλοι οι φορείς των νησιών μας συμφωνούν.

Καλούμε τον υπεύθυνο Υπουργό, επιτέλους να αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει και να δώσει άμεσα λύση.

 

 

                                                                                                     Ο Έπαρχος Λήμνου

 

                                                                                                  Γιαρμαδούρος Ευάγγελος  

 

up date δηλώσεις Χριστιάνας Καλογήρου

:

Μοιράσου το άρθρο!