Λήμνος

20/11/2014 - 18:07

Αναστολή λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος στο Δημοτικό σχολείο του Μούδρου

style="text-align: justify;">Αναστάτωση και αναβρασμός επικρατεί από χθες στους γονείς του δημοτικού σχολείου του Μούδρου, καθώς έγινε γνωστό ότι αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας, η λειτουργία του ολοήμερου τμήματος του σχολείου.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα ανέκυψε μετά την αναρρωτική άδεια 20 ημερών που ζήτησε και πήρε η δσκάλα της 1ης Δημοτικού, η οποία διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της.
Έτσι, για να καλυφθεί το κενό επιστρατεύτηκε ο δάσκαλος που ήταν επιφορτισμένος με τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος του σχολείου, με αποτέλεσμα το κενό και το πρόβλημα να μεταφερθεί σ αυτό.
Μάλιστα, οι γονείς των παιδιών και κυρίως όσοι εργάζονται, δεν έχουν ευελιξία με τα καθημερινά τους ωράρια και αδυνατούν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι και οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται μετέωροι, διαμαρτύρονται και για έναν επιπρόσθετο λόγο, αφού έμαθαν γι αυτή την ανατροπή, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις εχθές το απόγευμα.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Λιάπης, διευκρίνησε ότι έχει γνωστοποιήσει το ζήτημα στην αρμόδια υπηρεσία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου.
Πρόσθεσε, ότι έχει ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, να εργαστούν υπερωριακά για όσο διάστημα χρειαστεί καθώς επίσης και την εθελοντική κάλυψη του κενού από εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, αλλά αυτό όπως έσπευσε να διευκρινήσει ο κ. Λιάπης επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών.
Πάντως το πρόβλημα, είναι ήδη απολύτως υπαρκτό και ζητάει επιτακτικά λύση, αφού σήμερα τα παιδιά της 1ης Δημοτικού θα σχολάσουν 11:30 το πρωί, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις 12:15 το μεσημέρι.
 
 
πηγή: www.limnosfm100.gr
 
 

Μοιράσου το άρθρο!