Λήμνος

25/02/2017 - 07:18

Δικαστήριο Μυτιλήνης: 11 χρόνια φυλακή για το φονικό

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου Μυτιλήνης για τη δολοφονία που είχε συγκλονίσει το 2006 τη Λήμνο, όταν ο 39χρονος Νίκος Κυριακού από τα Καμίνια, πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δοθεί τότε στη δημοσιότητα, βρέθηκε από τη σύζυγό του δολοφονημένος στο συνεργείο επισκευής γεωργικών μηχανημάτων που διατηρούσε στο 5 χλμ. Μούδρου-Μύρινας.

 
Στο εδώλιο κάθισαν τρεις συγχωριανοί του θύματος που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία. Το 2013 με απόφασή του το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορουμένους ποινή κάθειρξης 15 ετών για ηθική αυτουργία και στον τρίτο επέβαλε 10 χρόνια ποινή κάθειρξης για συνέργεια.
 
Με βάση πληροφορίες από τα «Νέα της Λέσβου», σήμερα εκδικάστηκε η έφεση, από την οποία αποφασίστηκε μείωση της κάθειρξης από 15 στα 11 χρόνια για τον έναν κατηγορούμενο, ενώ για τον δεύτερο παραμένει η ποινή στα 10 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρίτος κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγες ημέρες.
 
Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ
 
Μετά το έγκλημα η αστυνομία είχε βάλει λυτούς και δεμένους για τον εντοπισμό των δολοφόνων. Παράλληλα, είχε γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και από το σύνολο των ερευνών οι αρχές έφτασαν στους ηθικούς αυτουργούς.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, υπήρξε ένα γεγονός το οποίο εξέταζαν οι αρχές, όταν ένα περίπου χρόνο πριν από τη δολοφονία του Κυριακού, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του πρόχειρο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Εκτίμηση τότε της αστυνομίας ήταν ότι ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις είναι ο ίδιος.
 
Μέτα από έρευνα η αστυνομία κατέληξε σε δύο άνδρες (42 και 43 χρονών) που φέρονταν να είναι οι πληρωμένοι εκτελεστές του Κυριακού. Ο 43χρονος που φέρεται να πυροβόλησε το θύμα βρέθηκε δολοφονημένος στο Περιστέρι Αττικής μετά από μικρό χρονικό διάστημα από το έγκλημα στη Λήμνο. Ο άλλος που φέρεται να είναι συνεργός παραμένει άγνωστο εάν έχει συλληφθεί. Κατά μία εκδοχή φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό ή κατά μια άλλη εκδοχή έχει δολοφονηθεί σε ξεκαθάρισμα «νονών» της νύχτας.
 
 
/www.limnosfm100.gr/

Μοιράσου το άρθρο!