Λήμνος

22/09/2014 - 13:41

Δήλωση του Γ. Ζερδελή για την παραίτηση των γιατρών του νοσοκομείου Λήμνου

style="text-align: justify;"> 
Σε πλήρη διάλυση οδηγείται το Νοσοκομείο Λήμνου μετά και την παραίτηση της μοναδικής παθολόγου Αγγελικής Βουτσά και του ενός εκ των δύο αναισθησιολόγων Δημήτρη Σταυρόπουλου. Από τη μία η πολιτική συρρίκνωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και από την άλλη η αντιδραστική και αλλοπρόσαλλη διοίκηση της Ισμήνης Λυμπέρη, που εδώ και μήνες πολλαπλασιάζει με τις επιλογές της τα υπάρχοντα προβλήματα,  εξανάγκασαν σε παραίτηση γιατρούς με ειδικότητες αιχμής, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει νοσοκομείο.
Ο βουλευτής Γιάννης Ζερδελής, σε συνέχεια των πολλαπλών του παρεμβάσεων στη βουλή για τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου(τέσσερεις από αναλήψεως των καθηκόντων του), μετά και τις παραιτήσεις της παθολόγου διευθύντριας  της παθολογικής κλινικής και του αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λήμνου επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη. Αυτή τη στιγμή το γραφείο του Υπουργού είναι ενήμερο για τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη και φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διοικητική ανεπάρκεια της κ. Λυμπέρη.
Δεν είναι δυνατόν να μείνει ένα ολόκληρο νησί χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική κάλυψη εξαιτίας μικροπολιτικών της διοικήτριας που η κυβέρνηση ανέχεται - αν όχι και συντηρεί εσκεμμένα - με τη στάση της. Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα από το Υπουργείο.
 

Μοιράσου το άρθρο!