Λήμνος

22/12/2014 - 14:20

Δυναμικό «παρών» δίνει η Λήμνος στην «Ονειρούπολη» της Δράμας

Δ

υναμικό «παρών» δίνει η Λήμνος στην «Ονειρούπολη» της Δράμας, το χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήθηκε και φέτος στο κέντρο της πόλης, το δημοτικό κήπο, την πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους της, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Λήμνος Τουριστική», εκπροσωπώντας τους παραγωγικούς φορείς της Λήμνου και με στόχο την τουριστική προβολή του νησιού στην Βόρεια Ελλάδα, συμμετέχει από σήμερα, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στην «Ονειρούπολη» με δικό της σπιτάκι, προβάλλοντας  μέσα από διαδραστικά-βιωματικά παιχνίδια την ιστορία, τη μυθολογία και το νησιωτικό χαρακτήρα του τόπου μας.

Με πολλή φαντασία και πρωτοτυπία, δημιουργήθηκε στο σπιτάκι της «Λήμνος Τουριστική» το «Εργαστήριο του Ηφαίστου», ένας χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να κατασκευάζουν τα κοσμήματα της θεάς Αφροδίτης, να ζωγραφίζουν την ασπίδα του Αχιλλέα, αλλά και βότσαλα από τη Λήμνο. Επίσης, «ταξιδεύουν» στους υδροβιότοπους του νησιού και μαθαίνουν για την σπάνια πανίδα της, αλλά και ανακαλύπτουν από πού πήρε το νέο του ελαφάκι ο Αϊ Βασίλης.

Σήμερα, πρώτη ημέρα παρουσίας στην «Ονειρούπολη», το σπιτάκι της Λήμνου έχει δεχθεί σχολικές εκδρομές και επισκέψεις παιδιών, που με ενθουσιασμό συμμετέχουν στις δραστηριότητες οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τον τόπο μας, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν. Παράλληλα, οι γονείς υπογράφουν στο βιβλίο εντυπώσεων και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν τη Λήμνο.

Το σπιτάκι της «Λήμνος Τουριστική» θα είναι ανοικτό στο κοινό από σήμερα, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 19:00, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα από τις 14:00 έως τις 17:00.

 

Μοιράσου το άρθρο!