Λήμνος

27/08/2015 - 22:07

Επίσκεψη νοσοκόμων από την Αυστραλία & τη Νέα Ζηλανδία στη Λήμνο

yle="text-align: justify;">Την  Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο 60 νοσοκόμες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και 10 ακόμη επισκέπτες, οι οποίοι θα καταφθάσουν με κρουαζιερόπλοιο, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στις νοσοκόμες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη Λήμνο κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.  

Μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία Anzac-Λήμνου είναι η 8η Αυγούστου 1915, κατά την οποία ένα μεγάλο σώμα αυστραλών νοσοκόμων έφθασε στη Λήμνο για να περιθάλψει έναν τεράστιο αριθμό τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νησί.
Οι νοσοκόμες που πρόκειται να επισκεφθούν τη Λήμνο, με επικεφαλής την κ. Clare Ashton, στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία του ταξιδιού, φορώντας στολές εκείνης της εποχής, θα περπατήσουν στο δρόμο όπου οι αυστραλές νοσοκόμες περπάτησαν στην Πούντα πριν από 100 χρόνια.  
Το κρουαζιερόπλοιο που θα μεταφέρει τις νοσοκόμες ονομάζεται “Serenissima” και προγραμματίζεται να καταπλεύσει στη Λήμνο την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και να δέσει στο Μούδρο, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου θα καταπλεύσει στη Μύρινα.
 
Ακολουθεί το πρόγραμμα:
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου
7:30 π.μ. – Άφιξη Κρουαζιερόπλοιου
8:30 π.μ. μεταφορά στην Πούντα και παρέλαση με τις στολές των νοσοκόμων του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.  
10:00 π.μ. Ομιλίες από εκπροσώπους τοπικών αρχών και νοσοκόμων. (κίτρινο Χ στο χάρτη)
10:30 π.μ. αναχώρηση για το Πορτιανού, επίσκεψη στο «Anzac Café», επίσκεψη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Πορτιανού, όπου θα γίνει μία μικρή τελετή μνήμης με ανάγνωση κειμένων.
 12:00 μ.μ.  Επιστροφή στο πλοίο
15:00 Μεταφορά στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Μούδρου
           Επίσκεψη στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, τη φωτογραφική έκθεση και το μνημείο στο Μούδρο
 
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
07:30 π.μ.  Άφιξη στη Μύρινα
14:00   Επίσκεψη στα Θέρμα και την Ηφαιστία
18:00   Αναχώρηση για το Τσανάκαλε
 
 
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!