Λήμνος

29/10/2014 - 19:22

Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου διαβίβασε στη Βουλή ο Γ. Ζερδελής

style="text-align: justify;"> 
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
 
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου
 
Ο βουλευτής του ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, καταθέτει ως αναφορά την, με ημερομηνία 27.10.2014, Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ» με Αριθμ.Πρωτ. 55 σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου και του  Αγίου Ευστρατίου.
 
Ο Σύλλογος ζητά  την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών ελλείψεων στα σχολεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
 
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας.
Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2014
 
Ο καταθέτων βουλευτής
Γιάννης Ζερδελής
 
Ακολουθεί η επίστολή
Θέμα : Παραμένουν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου
 
Βρισκόμαστε σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς και τα σχολεία της Λήμνου εξακολουθούν να λειτουργούν με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών.
Λείπουν μέχρι τώρα δάσκαλοι από τα δημοτικά σχολεία του Κάσπακα και του Θάνους με αποτέλεσμα αυτά να λειτουργούν ως διθέσια, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών. Η Διεύθυνση επικαλείται την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου για τον αριθμό των μαθητών, τη στιγμή που αυτός δεν εφαρμόζεται σε άλλες περιοχές της χώρας και καλώς δεν εφαρμόζεται γιατί τα παιδιά δεν είναι αριθμοί αλλά προσωπικότητες που ζουν σε συγκεκριμένες συνθήκες. Παράλληλα αγνοούν το αίτημα των γονιών και των τοπικών κοινωνιών των συγκεκριμένων χωριών για διορισμό και τρίτου δασκάλου στα σχολεία αυτά.
Στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ευστρατίου δεν έχει διοριστεί δεύτερος δάσκαλος με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί ως μονοθέσιο.
Στα δημοτικά σχολεία της Μύρινας, αλλά και της Ατσικής, υπάρχουν τάξεις με πάνω από 20 μαθητές, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παιδιά με διαγνωσμένες από το ΚΕΔΔΥ μαθησιακές δυσκολίες και αρνούνται τον χωρισμό τους για να μη διορίσουν επιπλέον δασκάλους.
Στο 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, έχει μείνει μία νηπιαγωγός για 26 παιδιά στο πρωινό τμήμα.
Στο Νηπιαγωγείο του Αγίου Δημητρίου δε λειτουργεί το Ολοήμερο τμήμα.
Παραμένει ανικανοποίητο το αίτημα των γονέων της Πλάκας και της Παναγιάς για επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου της Παναγιάς με την απαραίτητη στελέχωσή του για το πρωινό και το Ολοήμερο τμήμα.
Από τα πρωινά τμήματα των σχολείων λείπουν ειδικότητες όπως αυτές των Αγγλικών, των Γερμανικών και της Μουσικής.
Από τα Ολοήμερα τμήματα των σχολείων λείπουν επίσης ειδικότητες Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Μουσικής, Καλλιτεχνικών.
Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου δεν έχει στελεχωθεί με δάσκαλο Ειδικής Αγωγής. Επίσης δεν προβλέπεται δάσκαλος Ειδικής Αγωγής για τα Δημοτικά Σχολεία της Ατσικής και του Θάνους που έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά με διαγνωσμένες από το ΚΕΔΔΥ μαθησιακές δυσκολίες.
Λείπουν δάσκαλοι Παράλληλης Στήριξης, αλλά και νηπιαγωγός παράλληλης στήριξης για το Νηπιαγωγείο της Ατσικής.
Το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας και το ΚΕΔΔΥ Λήμνου δεν έχουν στελεχωθεί με το απαραίτητο Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό.
Ο Σύλλογός μας διεκδικεί την άμεση κάλυψη όλων των παραπάνω ελλείψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου, αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τη στήριξη της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές όπως είναι τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του Συλλόγου μας που είναι και αιτήματα των γονέων.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!