Λήμνος

24/10/2013 - 10:59

«Επιτυχημένη η 5η Συνάντηση Σχολείων από όλη την Ευρώπη στο ΕΠΑ.Λ. Μύρινας Λήμνου»

yle="text-align: justify;">Το ΕΠΑ.Λ. Μύρινας υποδέχθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη 15 καθηγητές και 19 μαθητές από επτά διαφορετικά σχολεία, οι οποίοι εργάζονται πάνω στο Ευρωπαικό Πρόγραμμα/ Comenius με τίτλο Landscape as a Mirror”- “Το τοπίο ως καθρέφτης”- και παρευρέθηκαν στη Λήμνο για την πραγματοποίηση της 5ης προγραμματισμένης συνάντησης από τις 7 έως τις 9 Οκτώβρη 2013.

Τους εκπροσώπους των σχολείων από την Τσεχία, τη Μαρτινίκα, τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία  υποδέχθηκαν θερμά ο Διευθυντής του σχολείου, ο σύλλογος των καθηγητών, οι μαθητές του σχολείου, καθώς και οι γονείς που φιλοξένησαν τους μαθητές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνάντησης, τη Δευτέρα 7/10, μετά από περιήγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου, οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία που είχαν προετοιμάσει με θέμα: «Το τοπίο ως έμπνευση: καλλιτέχνες του τόπου» σε όλους τους συμμετέχοντες, καθηγητές και μαθητές. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Comenius, κατά την οποία στήθηκαν τραπέζια με τη σημαία και τα προϊόντα κάθε χώρας και τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές, γνώρισαν τους ανθρώπους και τα προιόντα των άλλων χωρών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ομιλία-συζήτηση με θέμα «Εκπαιδευτικά Συστήματα και Σχολεία», στην οποία οι εκπρόσωποι των χωρών ενημέρωσαν και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την εκπαίδευση.   

Την Τρίτη 8/10 οι φιλοξενούμενοι είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρέλαση, και μετά συγκεντρώθηκαν στο σχολείο, όπου οι μαθητές δημιούργησαν σχέδια γκράφιτι και άφησαν το αποτύπωμά τους στον τοίχο του σχολείου, ως σύμβολο της Ευρωπαϊκής σύμπραξης, συνεργασίας και δημιουργίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες από όλες τις χώρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο και τα χαρακτηριστικά του: επισκέφθηκαν το χωριό και την πινακοθήκη του Κοντιά, το Λαογραφικό Μουσείο στο Πορτιανού, το παραδοσιακό χωριό Παλιό Πεδινό και τη λιμνοθάλασσα, το Μούδρο, και τέλος περιηγήθηκαν στην αρχαία πόλη της Πολιόχνης και στη λίμνη Αλυκή.

Για άλλη μια φορά, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητών του τόπου μας και έτσι να έρθουν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των ντόπιων μαθητών και οικογενειών τους, να επικοινωνήσουν με μαθητές από όλες τις χώρες-μέλη της ομάδας εξασκώντας έτσι την αγγλική γλώσσα και να αποκτήσουν γνώσεις για την εκπαιδευτική διαδικασία. Οι δε καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υποδομές και τη λειτουργία του σχολείου και να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους αποκτώντας έτσι γνώσεις για την εκπαιδευτική διαδικασία και τον πολιτισμό των άλλων χωρών.

Μοιράσου το άρθρο!