Λήμνος

05/05/2016 - 07:22

Χριστιάνα Καλογήρου: «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να κάνουμε έργα πνοής στη Λήμνο»

Σ

ύσκεψη πραγματοποιήθηκε  χθες στο Επαρχείο της Λήμνου υπό την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και τη συμμετοχή του Επάρχου κ. Ευάγγελου Γιαρμαδούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής κ. Κώστα Αδαμίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Χαράλαμπου Δαλαβίτσου και υπηρεσιακών παραγόντων, για το συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση 3 νέων έργων για το νησί της Λήμνου, δεδομένου ότι στις 28.04.2016 εγκρίθηκε η ένταξη των μελετών τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ως εξής:

-«Μελέτη χερσαίων εγκαταστάσεων Λιμένα Μύρινας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η αξιοποίηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μύρινας και η μελέτη κατασκευής χερσαίων εγκαταστάσεων υποδοχής και συγκεκριμένα: Κεντρικό σταθμό επιβατών, Λιμεναρχείο, Τελωνείο, Λιμενικό Ταμείο, Βοηθητικούς Χώρους, Στέγαστρα κλπ.

Η μελέτη θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης που θα υπογραφεί με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λήμνου.

-«Επικαιροποίηση – Ολοκλήρωση μελετών Φράγματος Κάσπακα και Λιμνοδεξαμενής Ατσικής»,  προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η επικαιροποίηση και ολοκλήρωση των προϋπαρχουσών μελετών για την κατασκευή του Φράγματος Κάσπακα και της Λιμνοδεξαμενής Ατσικής.

Η μελέτη θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου

-«Ολοκλήρωση μελέτης αναστήλωσης – αξιοποίησης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ρωμανού και διαμόρφωση του αύλειου χώρου»,  προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η επικαιροποίησή της για την αναστήλωση του τ. Δημοτικού Σχολείου Ρωμανού και τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων.

Η μελέτη θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επίσκεψη στο έργο που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη βελτίωση της βατότητας της οδού πρόσβασης προς τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ηφαιστείας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συντονισμένες ενέργειες και συστηματική δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανταπόκρισή μας σε διαχρονικά αιτήματα των κάτοικων της Λήμνου με την υλοποίηση έργων που θα στηρίξουν ουσιαστικά όλους τους τομείς της οικονομίας στα νησιά μας. Ειδικότερα για το νησί της Λήμνου, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας για τις μελέτες 4 σημαντικών έργων που θα στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και θα συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού».

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!