Λήμνος

01/02/2016 - 20:10

Κάπνισμα, όχι εμείς!»

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργανώνει κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα ξεκινήσει από αρχές Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί σε 7 δίωρες εβδομαδιαίες απογευματινές συναντήσεις στην περιοχή του Μούδρου (18:00-20:00).

 

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν το υλικό για την πρόληψη του καπνίσματος «Κάπνισμα, όχι εμείς!», ένα υλικό που μπορεί να εφαρμοστεί στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης.

Το εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα, όχι εμείς!», είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄). Οι συναντήσεις θα έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα και θα στηριχτούν στην ενεργό εμπλοκή των ενδιαφερομένων μέσα από ομαδικές διαδικασίες, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων λόγω της φύσης των συναντήσεων, ορίζεται στους 16 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Μετά το τέλος των συναντήσεων θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

                                                 

Για εγγραφές και πληροφορίες παρακαλούμε απευθύνεστε στο Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη», τηλ. 2254022751, Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 – 14:00 μέχρι την έναρξη των συναντήσεων.

Ο ακριβής χώρος διεξαγωγής καθώς και η ημέρα πραγματοποίησης των συναντήσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

Οι συντονίστριες του σεμιναρίου:

Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος

Δήμητρα Γιαζιτζή, Κοινωνιολόγος

 

Μοιράσου το άρθρο!