Λήμνος

27/10/2016 - 05:50

Μια πολύ καλή σεζόν για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Λήμνου

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα έκλεισε η φετινή «ποδηλατική σεζόν» για το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Λήμνου, εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περσινή.

Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση του 2016 ήταν διπλάσια από την αντίστοιχη του 2015 (που ήταν και η πρώτη του χρονιά). 

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους παρουσιάστηκε μηνιαίο υψηλό χρήσης με περίπου 250 ενοικιάσεις.  Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αυξημένη κίνηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, κάτι που δείχνει ότι το σύστημα φέτος χρησιμοποιήθηκε περισσότερο όχι μόνο από τους επισκέπτες της πόλης της Μύρινας κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και από τους μόνιμους κατοίκους για τις μετακινήσεις τους.

Από την εκκίνηση της λειτουργίας του,  έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 300 χρήστες, ενώ εκτιμάται ότι από τη χρήση των ποδηλάτων έχει αποφευχθεί η κατανάλωση περισσότερων από 200 λίτρα καυσίμου και η εκπομπή περισσότερων από 350 κιλά CO2 στην ατμόσφαιρα.

Επισημαίνεται ότι το σύστημα λειτουργεί μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου κάθε έτους.

Τέλος, ο Δήμος θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους δημότες και επισκέπτες του για τον σεβασμό που έχουν δείξει στη δράση, προστατεύοντας τα ποδήλατα και τον λοιπό εξοπλισμό σαν να ήταν δικά τους και να δώσει ραντεβού για τον επόμενο Μάιο.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!