Λήμνος

23/11/2016 - 05:52

Ο Δήμος Λήμνου στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε φέτος ο Δήμος Λήμνου στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το stand του Δήμου Λήμνου στο περίπτερο 13 της έκθεσης προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του νησιού μας, τα αξιοθέατα και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει στον επισκέπτη του.  Οι επισκέπτες δοκίμασαν λημνιακά προϊόντα και γνώρισαν τους χορούς και τα τραγούδια της Λήμνου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν  περί τα 48 ραντεβού με hosted buyers από πολλές περιοχές του κόσμου (οι οποίοι, με δεδομένο ότι βρίσκονται σε αναζήτηση νέων προορισμών, εντόπισαν στη Λήμνο αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που την καθιστούν έναν προνομιακό τουριστικό προορισμό.

Στον χώρο του Δήμου Λήμνου βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική», του Πολιτιστικού Ομίλου Λημνιών Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Συλλόγου  Λημνιών  Ν. Καβάλας.

Ειδικότερα, παρόντες στο stand της Λήμνου στη Philoxenia ήταν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σακαρίκος, ο Πρόεδρος της  ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική κ. Δημήτρης Σφενδύλης, ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου κ. Δημήτρης Ματζάρης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λήμνου κ. Παρασκευή Βαρουχάκη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λημνιών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Μαντάς, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λημνιών  Ν. Καβάλας κ. Ευδοκία Παπουτσίδου, τα μέλη των συλλόγων και πολλοί φίλοι της Λήμνου.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των δύο πολιτιστικών συλλόγων παρουσίασαν τους χορούς της Λήμνου, με την ενθουσιώδη συμμετοχή του κοινού της έκθεσης.
 

Το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, επιχειρηματίες του τουρισμού και άλλων συναφών κλάδων και πλήθος επισκεπτών.

Ο Δήμος Λήμνου και η ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» ευχαριστούν τις επιχειρήσεις της Λήμνου που υποστήριξαν με τα προϊόντα τους την προσπάθεια προβολής του Δήμου μας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Λημνιών Θεσσαλονίκης & Καβάλας για την ενεργό παρουσία τους και τη μεγάλη υποστήριξη που προσέφεραν στις εκδηλώσεις,  τους εθελοντές που βοήθησαν στην ενημέρωση του κοινού και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και όλους τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στο stand 54 του Περιπτέρου 13 και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας.

 

Μοιράσου το άρθρο!