Λήμνος

24/04/2015 - 16:03

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου σχετικά με τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων

Μ

ε την υπ. αριθμ. 114 απόφαση  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου  κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 22/4/2015, εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο προσυπογράφουν και οι παρόντες Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, σχετικά με τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος:

  1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει το ρόλο της.
  2. Με την Πράξη αυτή στερεί το δικαίωμα των Ο.Τ.Α. να διαθέτουν ελεύθερα κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους,  τους ίδιους πόρους.
  3. Απαιτεί την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
  4. Καλεί την Κυβέρνηση να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους και να ανακαλέσει άμεσα την Πράξη αυτή.
  5. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύει τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
  6. Στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:

  • Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε)
  • Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου
  • Στον Τύπο
  • Στο διαδίκτυο

                                                                                             Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης

Μοιράσου το άρθρο!