Λήμνος

28/09/2014 - 18:03

Ρωσικες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στη Μύρινα

style="text-align: justify;"> 
Στο κατάμεστο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα, το κοινό της Λήμνου και οι ρώσοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, ένα πλούσιο θέαμα από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Ημερών Ρωσοελληνικής Φιλίας.
 
Τις αποψινές εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι  σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σταυρουπόλεως κ. κ.  Κύριλλος και Λήμνου, κ.κ. Ιερόθεος, ο γενικός πρόξενος κ. Αλεξέι Ποπόφ, ο αρχηγός της ρωσικής αποστολής κ. Αλέξανδρος Τρουμπεσκόι,  ο δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος,  ο αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μοσχάκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο στρατιωτικός διοικητής Λήμνου ταξίαρχος κ. Λάμπρος Τζούμης. 
Πριν την έναρξη του προγράμματος των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων υπήρξε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη, του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως κ. κ. Κυρίλλου και του αρχηγού της ρωσικής αποστολής κ. Αλέξανδρου Τρουμπεσκόι.
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τραγούδισε ρωσική χορωδία, ενώ ακούστηκαν ρώσικα παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδια του πολέμου. Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε κοζάκικους χορούς και παραδοσιακά έθιμα του γάμου, ενώ τραγούδισε και το ντουέτο παραδοσιακής μουσικής «Ασημένιες Χορδές».
 

Μοιράσου το άρθρο!