Λήμνος

28/04/2015 - 07:46

Συμπαράσταση Γ. Ζερδελή στον πρώην Δήμαρχο Λήμνου

 

Με αφορμή το δικαστήριο των δημάρχων της Λήμνου που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη, ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά συμπαραστεκόμαστε στον πρώην δήμαρχο Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και στον πρώην αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, οι οποίοι δικάζονται μεθαύριο επειδή υπερασπίστηκαν τους αγώνες του λημνιακού λαού ενάντια στον απομονωτισμό και την απαξίωση που τους επιβλήθηκαν από τα ακτοπλοϊκά συμφέροντα.

Μαζί τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται όλοι όσοι διεκδικούν ρόλο και λόγο για τις τοπικές κοινωνίες για τα θέματα που τους αφορούν άμεσα, για την καθημερινότητά τους στον τόπο τους, για την ίδια τους τη ζωή. Οι δήμαρχοι που συμπύκνωσαν το παλλαϊκό ρεύμα αντίστασης των Λημνιών δικάζονται ως πρώτοι μεταξύ ίσων.

Οι κινητοποιήσεις των πολιτών αποτελούν μέσο συλλογικής διεκδίκησης και ο θεσμικός και κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επέβαλε στους δημάρχους να είναι υποκινητές της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής και συντονιστές των λαϊκών αγώνων.

Μαζί με την παύση κάθε δίωξης σε βάρος των δημάρχων, που επιβάλλει ο σεβασμός στη θέληση των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτή εκφράστηκε μαζικά και δυναμικά τα προηγούμενα χρόνια, αναγνωρίζω τις αυξημένες ευθύνες της δικής μας κυβέρνησης, που καλείται να βρει μια οριστική και αξιοπρεπή λύση στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Πέρα και πάνω από το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, οφείλουμε να δικαιώσουμε το

Μοιράσου το άρθρο!