Λήμνος

17/10/2014 - 19:14

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

style="text-align: justify;"> 
Ο δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης Μαρινάκης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου με τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νίκο Ζωίδη. 
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Λήμνου, παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, κ. Στρατής Κύτελης και ο αντιδήμαρχος κ. Σαράντης Πανταζής. 
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία των εορτασμών των 100 χρόνων από την απόβαση των ANZAC’s στην Καλλίπολη. 
Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας, άμεσα, πύλης εισόδου από  την Τουρκία. Στην κατεύθυνση αυτή, θα προγραμματιστεί συνάντηση και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στα θέματα της συνάντησης συμπεριλήφθηκε και αυτό του Ναυτικού Μουσείου Μούδρου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η παρέμβαση της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το δήμο Λήμνου, προκειμένου να απεμπλακεί η χρηματοδότηση του έργου και να προχωρήσει η δημοπράτησή του, με στόχο το 2015 να εκτελεστεί και να  χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του ΕΣΠΑ. 
 

Μοιράσου το άρθρο!